Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 30

Eurolygos pamiršti negalintis Š.Jasikevičius: „Gerai, kad laimėjome 2-0“

Lietuvio Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ tęsia paskutinio titulo medžioklę ir sekmadienį dramatiškai žengė į Ispanijos čempionato pusfinalį.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Reguliariojo sezono nugalėtoja „Barca“ išvykoje 88:86, po taiklaus Cory Higginso metimo su sirena, palaužė Las Palmo „Cran Canaria“ ir užbaigė ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių 2-0.

„Džiaugiamės, kad patekome į pusfinalį tiesiausiu keliu ir turėsime šiek tiek laiko pailsėti. Šiuo sezono metu tai tikrai naudinga“, – komentarą po rungtynių pradėjo Šaras.

„Kita vertus, prastai pradėjome susitikimą. Žaidėme per švelniai, varžovai tuo pačiu deriniu mums įmetė 18 taškų. Tai beveik vienas padarė Khalifa Diopas, pelnęs 15 per pirmą rungtynių pusę.

Antroje susitikimo dalyje turėjome keisti gynybos sistemą“, – tęsė „Barcelona“ strategas.

Jis išskyrė Cory Higginsą, po traumos įsibėgėjantį amerikietį, kurio fantastiškas metimas pabaigoje išplėšė svečiams pergalę.

„Antroje pusėje jau gynėmės geriau. Reikia pripažinti, kad „Gran Canaria“ kartais puolime sužaisdavo tiesiog įspūdingai, bet galiausiai C.Higginsas mums įteikė šią pergalę“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Prieš tai varžovai buvo pataikę beprotišką tritaškį nuo lentos ir taikėsi į pratęsimą, nes žaisti buvo likusios vos 5 sekundės.

Šaro teigimu, „Barcelona“ ekipai vis dar atsiliepia nesėkmingas Eurolygos finalo ketvertas, kuriame tik apie titulą svajojusi ekipa suklupo pusfinalyje ir tenkinosi trečiąja vieta.

„Sunku su tuo susigyventi, gali būti, kad tai atsiliepia ir žaidėjams, bet turime tai pamiršti ir visą dėmesį skirti Ispanijos atkrintamosioms“, – prisipažino „Barcelona“ strategas.

„Jau ketvirtfinalyje turėjome varžovą, kuris žaidžia tikrai gerą krepšinį. Kovojame stipriausioje lygoje Europoje ir mūsų dabar laukia du sunkūs varžovai, su nuostabiais sirgaliais. Lengva nebus“, – savo auklėtinius perspėjo Šaras.

Ispanijos pirmenybių pusfinalio serijoje iki 3 pergalių „Barcelona“ susitiks su Badalonos „Joventut“ arba FIBA Čempionų lygą šiemet laimėjusia Tenerifės „Lenovo“ ekipa. Šioje poroje lygu 1-1, o lemiamas mūšis vyks Badalonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas