Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 03

Eurolygos vadovas: sportas – ne politika, nekaltiname Rusijos klubų

Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu patvirtino, kad trys Rusijos klubai bus pašalinti iš turnyro tol, kol karas Ukrainoje tęsis, tačiau teigė, jog jų dėl situacijos nekaltina, o sportas neturėtų būti painiojamas su politika.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Norime aiškiai pabrėžti, kad nekaltiname Rusijos klubų, jų trenerių ar kitų darbuotojų dėl įvykių, kurie, deja, vyksta“, – sport.es cituoja J.Bertomeu interviu, kuris buvo duotas pirmadienį.

„Gaila, tačiau įvykių rimtumas mums paliko vienintelę išeitį – laikinai suspenduoti rungtynes, kuriose turi žaisti Rusijos klubai, laukiant, kol situacija nurims kuo įmanoma greičiau“, – pridūrė Eurolygos vadovas.

J.Bertomeu gailisi, kad 18-kos komandų turnyras yra paveiktas to, kas vyksta Ukrainoje dėl Rusijos invazijos, nes „Eurolyga ir jos komandos visada yra arti savo sirgalių ir suteikia balsą visiems, kuriems jo reikia“.

„Sportas nėra politika ir neturėtų būti siejamas su politika, tačiau negalime likti pasyvūs dėl to, kas vyksta – tai rimta socialinė krizė, kenčia nekalti žmonės. Tuo pačiu metu mes palaikome visas Europos bendruomenes, kurios reiškia solidarumą Ukrainai“, – užbaigė J.Bertomeu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas