Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 31

Europos čempionato atrankos rungtynės tarp Kosovo ir Ukrainos vyks Vilniuje

2008 metais nuo Serbijos atsiskyrusi Kosovo respublika jau visai netrukus debiutuos atrankos varžybose į Europos krepšinio čempionatą. Šios nepriklausomos valstybės krepšinio rinktinė dar niekuomet nerungtyniavo tokio lygio varžybose, o dėl saugumo sumetimų rungtynės vyks Vilniuje.
Slava Kravtsovas
Slava Kravtsovas / FIBA nuotr.

Pranešama, kad dėl politinių priežasčių Lietuvos sostinėje rugsėjo 14 d. įvyks atrankos turnyro dvikova tarp Kosovo ir Ukrainos krepšinio rinktinių. Mačas turėjo vykti Kijeve, tačiau FIBA nusprendė, kad saugiau bus rungtynes organizuoti Lietuvoje.

Abi komandos rungtyniauja E grupėje, kurioje dėl vietos Europos krepšinio čempionate taip pat kausis Slovėnija ir Bulgarija. Grupės nugalėtojas laimės tiesioginį kelialapį į pirmenybes, o antroje vietoje likusi rinktinė turės laukti kitų grupių komandų rezultatų.

„Susidūrėme su labai daug iššūkių, tačiau pagaliau žaisime kaip nepriklausoma valstybė, – teigė Kosovo krepšinio federacijos prezidentas Arale Weisbergas. – FIBA su mumis elgėsi kaip su paprasta šalimi, tačiau jiems reikia suprasti, kad esame nauja valstybė.

Jie bandė mūsų komandoje uždrausti žaisti trims krepšininkams, tačiau mums pavyko sutvarkyti visus šiuos reikalus. Sumokėjome 4000 eurų ir bėdos baigėsi.

Ukraina nepripažįsta mūsų nepriklausomybės, todėl FIBA manė, kad Kijeve mums gali būti nesaugu. Jiems mums pasiūlė žaisti Vilniuje, nors mes visiškai nesibaiminame rungtyniauti jokioje kitoje šalyje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento