2019 12 18

Europos taurėje apsiprantantis D.Bičkauskis apie „Ryto“ žaidimą: „Esame ant bangos“

Vilniaus „Rytas“ pozityviomis nuotaikomis išvyko į paskutinį Europos taurės grupių etapo mūšį Venecijoje. Sostinės krepšininkai yra ramūs dėl savo vietos „Top 16“ etape, bet dar tęsia kovą dėl aukštesnės pozicijos lentelėje ir sąlyginai silpnesnių varžovų. „Darbai nėra baigti. Kovosime ir stengsimės pasiekti trečiąją vietą grupėje“, – Eurolyga.lt sakė „Ryto“ įžaidėjas Dovis Bičkauskis.
Dovis Bickauskis
Dovis Bickauskis / Arno Strumilos / 15min nuotr.
Trečiadienis | Europos taurė | „Umana Reyer“ – „Rytas“ | 21:00 | Venecija

Vasarą prie klubo iš Utenos „Juventus“ ekipos atvykęs įžaidėjas pirmąjį kartą karjeroje kremta Europos taurės duoną. 26-erių šiauliečio statistika nėra įspūdinga, bet ant antrojo pagal pajėgumo Senojo žemyno turnyro parketo jis jaučiasi vis tvirčiau.

Bilietą į „Top 16“ garantavusiame susitikime prieš Bursos „Tofaš“ jis pirmą kartą užėmė pagrindinio atakų organizatoriaus vaidmenį, kai žaisti negalėjo maistu apsinuodijęs Tu Holloway, o rekordinį kiekį tritaškių fiksavęs „Rytas“ nupūtė svečius iš Turkijos ir įvykdė minimalų klubo iškeltą sezono tikslą.

Būtent D.Bičkauskio tolima bomba paženklino naująjį „Ryto“ tritaškių rekordą (17) Europos taurėje, o Eimanto Bendžiaus metimas kartelę pakėlė iki 18.

„Su kiekvienu maču jaučiasi vis didesnė vidinė ramybė, – prieš išvyką į Veneciją oro uoste kalbėjo D.Bičkauskis. – Nėra taip sunku, kaip buvo sezono pradžioje. Darosi lengviau ir lengviau. Reikia žaisti, patirtis ateina, o tu prie visko pripranti. Nesusidarai galvoje tokio barjero, koks būna starte.“

D.Bičkauskis šį sezoną Europos taurėje žaidžia po 17 minučių, pelno po 3,1 taško, atkovoja 2 ir perima 0,8 kamuolio, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir fiksuoja po 3,8 naudingumo balo.

„Smulkmenos, – apie skirtumus tarp Europos taurės ir LKL pasisakė pernai Utenoje žaidęs gynėjas. – Jei padarai klaidą, tai daug šansų, kad varžovai pelnys taškus, išmuš iš vėžių ar dar kitaip pridarys žalos. LKL taip nėra.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dovis Bičkauskis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Dovis Bičkauskis

26-erių metų 190 cm ūgio gynėjas negali pasigirti geru pataikymu – tikslą vidutiniškai pasiekia 35,3 proc. dvitaškių, 23,5 proc. tritaškių bei 50 proc. mestų baudos metimų.

LKL čempionate D.Bičkauskio pataikymas yra kur kas geresnis – 42,9 proc. dvitaškių, 42,3 proc. tritaškių (1 vieta komandoje) ir 70,8 proc. baudų.

„Visi kalba, kad negaliu pataikyti, – mintimis dalijosi D.Bičkauskis. – Mano tokia rolė, kad atlieku nedaug metimų. Žinoma, reikia gerinti pataikymą, daugiau atakuoti krepšį, gal tada žmonės pradės kalbėti kitaip. Viską reikia gerinti – gynybą, puolimą, sprendimus ir jų priėmimo greitį. Aukštesniame lygyje varžovai yra geresni, tai gerinti reikia viską.“

Dainius Adomaitis šiam žaidėjui mėgsta patikėti gynybines užduotis. Atidarymo rungtynėse jis puikiai dusino Lietuvos rinktinės ir Krasnodaro „Lokomotiv“ įžaidėją Mantą Kalnietį, dukart perėmęs kamuolį ties vidurio linijas. Problemų D.Bičkauskis pridarė ir kitiems B grupės gynėjams.

„Dovis yra geresnis gynėjas. Tai pasiteisino, viskas buvo gerai“, – po mačo su Belgrado „Partizan“ „Ryto“ treneris lygino T.Holloway ir D.Bičkauskį.

Apie savo užduotis aikštelėje papasakojo ir pats žaidėjas, Vilniuje pasitikęs pirmąjį savo sezoną.

„Treneris iš manęs reikalauja gynybos, – sakė D.Bičkauskis. – Mane į komandą paėmė kaip gerai besiginantį žaidėją. Nurodymai tokie, kad reikia gerai gintis, puolime sustatyti žaidėjus ir išpildyti derinius.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Limožo „CSP“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Rytas“ – Limožo „CSP“

Kalbama, kad D.Adomaitis yra žaidėjų treneris, o tą patvirtinti gali ir „Ryte“ vis geriau besijaučiantis gynėjas.

Per karjerą NKL ir LKL čempionatuose šiaulietis buvo dirbęs su daugybe trenerių, tarp kurių buvo ir Antanas Sireika su Žydrūnu Urbonu, tačiau, jo nuomone, D.Adomaitis yra pats profesionaliausias.

„Susipažinau su juo dar rinktinės lange, pradėjome dirbti kartu. Man jau tada patiko jo sistema, profesionalumas. Tiesą sakant, nesu turėjęs tokio profesionalaus trenerio. Mes bendraujame artimai. Kalbant apie asmenines savybes, tai jis su kiekvienu žaidėju pasikalba, pasidomi, kaip jam sekasi. Kalbamės ne tik apie krepšinį, bet ir asmeninį gyvenimą“, – Eurolyga.lt sakė krepšininkas.

Nors „Rytui“ nebuvo piešiamas šviesus sezonas Europoje, tačiau D.Adomaitis išlaviravo sostinės laivą į kitą „Top 16“ etapą. Po pirmųjų penkerių rungtynių vilniečiai buvo laimėję vos kartą, bet tada per keturis mačus jie iškovojo keturias pergales.

„Esame ant bangos, – apie dabartinę „Ryto“ formą kalbėjo D.Bičkauskis. – Prieš Kauno „Žalgirį“ nelaimėjome, bet tris kėlinius rodėme gerą krepšinį. Kitose rungtynėse parodėme, kad galime demonstruoti gerą ir patrauklų žaidimą.“

Gerą žaidimą siekdami pergalės Venecijoje vilniečiai turės pademonstruoti ir šį vakarą. „Umana Reyer“ laimėjo pastarąsias septynerias rungtynes, žengia pirmoje vietoje grupėje, o D.Adomaitis prieš mačą varžovų ekipą vadino „juodu ir tyliu turnyro arkliuku“.

Pirmąjį tarpusavio mačą „Siemens“ arenoje Venecijos krepšininkai laimėjo „Rytas“ pralaimėjo 72:81. Sostinės krepšininkų neišgelbėjo ir 26 taškų Martyno Echodo benefisas.

„Umana Reyer“ ekipoje spindėjo 5 tritaškius pataikęs ir 21 tašką pelnęs Jeremy Chappellas, kurį prieš būsimą mačą akcentavo ir „Ryto“ gynėjas.

„Praėjusį kartą gal neįvertinome varžovų, – mintimis dalijosi D.Bičkauskis. – Turime sustabdyti du svarbius „Umana Reyer“ žaidėjus – Jeremy Chappellą ir Austiną Daye'ų, – kurie pridaro nemažai žalos varžovams. Stengsimės juos išimti iš žaidimo, nes tai palengvintų mūsų žaidimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito