Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 13

„Fenerbahče“ gynėjas lieja pyktį dėl turkų sprendimo: „Sveikata yra svarbiausia, ką turime!“

Didžiosioms Europos krepšinio lygoms priimant sprendimus stabdyti arba net nutraukti sezonus dėl koronaviruso, Turkija kol kas laikosi savo – šios šalies čempionato rungtynės ateinantį savaitgalį turėtų vykti kaip suplanuota.
Bobby Dixonas
Bobby Dixonas / nuotr. Alfredo Pliadžio

Vis dėlto toks sprendimas patinka toli gražu ne visiems. Savo nuomonę tviteryje aiškiai išdėstė Stambulo „Fenerbahče“ atstovaujantis amerikietis Bobby Dixonas, turintis ir Turkijos pilietybę bei dar žinomas Ali Muhammado vardu.

„Beveik visos pasaulio krepšinio lygos sustabdė savo veiklą, tačiau Turkijos lyga atsisako tą padaryti? Sveikata yra svarbiausia, ką turime! Padarykite teisingą sprendimą! Rizika nėra to verta“, – rašė jau penktą sezoną „Fenerbahče“ bei net aštuntą sezoną Turkijoje žaidžiantis krepšininkas.

Pasipiktinimą savo „Twitter“ paskyroje reiškia ir kitos Turkijos komandos Stambulo „Galatasaray“ amerikietis Zachas Auguste'as.

Jis keliuose savo įrašuose stebėjosi turkų sprendimu nestabdyti čempionato, o vienam iš sirgalių atsakius, jog Turkijoje užfiksuotas vos vienas koronaviruso atvejis, Z.Auguste'as suabejojo ir šia oficialia statistika.

„Tik vienas atvejis... 81 mln. žmonių Turkijoje ir 15,5 mln. žmonių Stambule, o pati Turkija apsupta kitų šalių, kuriose yra protrūkiai... Tad mes turime žaisti rizikuodami tol, kol padaugės teigiamų koronaviruso testų, o tada tvarkytis su prasidėjusia krize vietoje to, kad dabar bandytume jos išvengti“, – rašė krepšininkas.

Jeigu situacija nepasikeis, šeštadienį ir sekmadienį bus sužaisti aštuoni Turkijos lygos susitikimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas