Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 27

FIBA tęsia Europos taurės klubų žvejybą: užmetė kabliuką ir ant „Unicaja“

Tris Europos taurėje pastaraisiais metais rungtyniavusias komandas jau perviliojusi FIBA į savo organizuojamą Čempionų lygos turnyrą nori prisitraukti ir vieną garsiausių Europos taurės vardų.
FIBA vilioja Malagos klubą į savo gretas
FIBA vilioja Malagos klubą į savo gretas / „Scanpix“ nuotr.

Andalūzijos regiono žiniasklaidos kanalas „Diario Sur“ praneša, kad FIBA į savo gretas vilioja Malagos „Unicaja“ klubą, kuris jau daugelį metų rungtyniauja Eurolygos organizuojamuose turnyruose.

Pranešama, kad FIBA kvietimų sulaukė ir dar kelios Ispanijos ACB lygos komandos, o atsakymus jos turi pateikti iki birželio 5 dienos.

„Diario Sur“ žiniomis, kvietimų į FIBA Čempionų lygą sulaukė visos tarp 9 stipriausių ACB ekipų šį sezoną buvo komandos, išskyrus Eurolygoje rungtyniaujančias „Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“.

Jei tai tiesa, FIBA kvietimus gavo taip pat Europos taurėje praėjusiame sezone žaidusi Andoros „MoraBanc“, o taip pat ir 2019-2020 m. sezone FIBA Čempionų lygoje besivaržiusios Saragosos „Casademont“ bei Tenerifės „Iberostar“.

5-ąją vietą ACB lygoje iki sezono sustabdymo užėmusi Bilbao „Basket“ jau anksčiau sutiko pereiti į FIBA organizuojamą turnyrą.

„Unicaja“ 2019-2020 m. Europos taurės sezone pasiekė ketvirtfinalį, o sezoną nutraukus anksčiau laiko, įgijo teisę varžytis turnyre ir kitame sezone.

Andalūzijos ekipa net 15 metų – 2001-2016 m. – varžėsi Eurolygoje, kol pasikeitus formatui buvo priversta pasitraukti į Europos taurės turnyrą.

Tiesa, laimėjusi jį 2016-2017 m. sezone, „Unicaja“ buvo sugrįžusi į Eurolygą 2017-2018 m., kai liko netoli atkrintamųjų varžybų – tuomet Malagos klubas užėmė 9-ąją vietą.

Ispanų žiniasklaidos duomenimis, šios šalies klubus FIBA vilioja 200-300 tūkst. eurų išmokomis ir solidžiomis premijomis už sėkmingus rezultatus.

Tuo neseniai susiviliojo ne tik Bilbao klubas, bet ir dvi Europos taurėje praėjusiais metais žaidusios komandos – Vilniaus „Rytas“ ir Stambulo „Daruššafaka“.

Kitame sezone FIBA Čempionų lygoje rungtyniaus ir praeityje tarp stipriausių žemyno klubų buvusi Bolonijos „Fortitudo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas