Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Dragičius teigia sulaukęs keturių Eurolygos klubų pasiūlymų, vienas jų tai neigia

Slovėnijos krepšinio žvaigždė Goranas Dragičius paskelbė apie 20 metų trukusią karjeros pabaigą, kurią vainikuos renginys vasarą. Padėjęs tašką įžaidėjas prabilo ir apie pasiūlymus, kurių sulaukė pastaruoju metu.
Goranas Dragičius
Goranas Dragičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

G.Dragičius 15 metų praleido NBA lygoje, kurioje pastarajame sezone gynė „Milwaukee Bucks“ garbę. Ilgiausiai jis žaidė „Miami Heat“ (2015-2021 m.) ir „Phoenix Suns“ (2008-2011 ir 2012-2015 m.) ekipose.

Vasarą jis surengs savo atsisveikinimo renginį gimtinėje, kuriame dalyvaus ir ryškios Europos bei pasaulio krepšinio žvaigždės: Luka Dončičius, Nikola Jokičius, Giannis Antetokounmpo, Luisas Scola, Jimmy Butleris, Bogdanas Bogdanovičius, Marcas Gasolis, Steve'as Nashas, Jeffas Hornacekas ir kiti.

Pristatydamas šį renginį 37-erių slovėnas surengė spaudos konferenciją, kurioje paatviravo ir apie gautus pasiūlymus.

„Būsiu nuoširdus. Sulaukiau pasiūlymų iš Milano, Madrido, „Panathinaikos“ ir Barselonos komandų, bet nenorėjau sugrįžti į Europą, nenorėjau būti be šeimos. Vienintelis mano pasirinkimas buvo Majamis, su kurio atstovais šnekėjau. Bet galiausiai mums nepavyko susitarti, nes jie turėjo pernelyg daug žaidėjų su kontraktais“, – sakė G.Dragičius.

Tiesa, kaip skelbia „Eurohoops“, „Barcelona“ klubas jau paneigė, kad siūlė kontraktą G.Dragičiui tarpsezonio metu.

Slovėnas per karjerą sykį buvo išrinktas į NBA „All-Star“ rungtynes, o 2014 metais tapo labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku ir pateko į trečiąjį simbolinį sezono penketą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Goranas Dragičius

Bet patį didžiausią karjeros laimėjimą jis pasiekė su Slovėnijos rinktine, kai 2017 metais tapo Europos čempionu ir buvo pripažintas naudingiausiu turnyro krepšininku.

G.Dragičius yra daugiausiai rungtynių (90) rinktinėje sužaidęs ir daugiausiai taškų (1760) jai pelnęs krepšininkas.

„Pastaruoju metu buvau namuose. Treniravausi ir vis dar treniruojuosi kiekvieną dieną, bet noriu būti su savo vaikais. Kiekvieną dieną vežu juos į mokyklą ir tik dabar suprantu, kiek daug laiko praradau per karjerą. Tai pagrindinė priežastis, kodėl baigiu karjerą. Žinoma, svarbi ir mano sveikata, nes kairysis kelis nėra pačios geriausios būklės“, – aiškino slovėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas