Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 07

G.Žibėnas apie karštą „Ryto“ mėnesį: „Tai parodys mūsų ambicijas“

Trijų pralaimėjimų seriją visuos turnyruose skaičiuojantis Vilniaus „Rytas“ (1-2) grįžta į kovas FIBA Čempionų lygoje.

„Top-16“ etapo J grupėje vieną pergalę kol kas turintys Lietuvos čempionai trečiadienį išvykoje susitinka su lyderiais Bonos „Telekom Baskets“ (3-0) krepšininkais.

Pastarieji visuose turnyruose yra laimėję 10 mačų iš eilės, o praėjusį mėnesį Vilniuje pranašesni buvo 86:79.

„Nesame favoritai. Tai – akivaizdu. Tačiau prieš tokio lygio komandas yra gera galimybė kažkiek patobulinti savo žaidimą“, – komentarą prieš rungtynes pradėjo Giedrius Žibėnas.

VIDEO: G. Žibėnas: „Nesame favoritai, tas yra akivaizdu“

„Matematiškai situaciją žinome. Laimėję šias rungtynes išliekame kovoje dėl pirmos vietos grupėje, pralaimėję – kovosime tik dėl antros“, – tęsė „Ryto“ strategas.

„Tačiau mūsų darbas nėra matematika. Mūsų darbas yra žaisti, paruošti komandą ir rytoj kautis visas 40 minučių“, – papildė G.Žibėnas.

„Turime suprasti, kad Bonos ekipa gali būti dvi visiškai skirtingos komandos. Viena – ta, kuriai leidžiame bėgti, tą darėme pirmoje rungtynių pusėje Vilniuje, ir ta, kuri yra priversta žaisti penki prieš penkis pozicinį krepšinį.

Toks turbūt ir būtų pagrindinis rungtynių uždavinys – įklampinti juos į labiau pozicinį krepšinį. Turime kalbėtis, perlipti per save ir padėti vienas kitam“, – pridūrė vilniečių treneris.

„Atakuojamų žaidėjų turi ir Bonos ekipa. Mes turime idėjų, stengsimės jas įgyvendinti. Mūsų žaidėjai turi būti atidesni ir žinoti, ką ir kaip ir atakuoti. Mes tikrai neturime 25 minutės pertraukėlių.

Sakyčiau, kad jų gynyba irgi yra tokia, prieš kurią teisingai puolant ir laiku atsikratant kamuolio, galime rasti daug spragų, jeigu kamuolys gerai judės. Bonos ekipa žaidžia labai greitą krepšinį. Jeigu mes jį sustabdysime ir įtrauksime į žaidimą penki prieš penkis, tai, manau, ir yra didžiausias jų minusas“, – teigė G.Žibėnas.

„Rytui“ šiose rungtynėse galės padėti ir naujokas Kendale‘as McCullumas, į Vilnių persikėlęs būtent iš Vokietijos čempionato.

„Galbūt aplinka jam bus labiau pažįstama. Prieš Bonos ekipą jis yra žaidęs vieną kartą, kaip ir mes. Aišku, jis gali mums duoti vieną kitą patarimą“, – pridūrė sostinės ekipos strategas.

LKL nuotr./Kendale‘as McCullumas
LKL nuotr./Kendale‘as McCullumas

Kovo mėnesį „Rytas“ lemiamas kovas žais ne tik FIBA Čempionų lygoje, tačiau ir šalies pirmenybėse susitiks su Kauno „Žalgirio“ bei Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ komandomis.

„Tai parodys mūsų charakterį ir kas dar svarbiau – ambicijas“, – pokalbį užbaigė G.Žibėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas