Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 06

Langų neatvers – Lietuvos rinktinė ateityje bus be NBA ir Eurolygos žaidėjų

Eurolyga nėra pasirengusi nuolaidžiauti FIBA. Nesutariant dviems krepšinio organizacijoms atrankoje į pasaulio čempionatą Europos rinktinės turės verstis ne tik be NBA, bet ir Eurolygos žaidėjų.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Eurolyga iki šios savaitės pabaigos paskelbs kito sezono tvarkaraštį ir jame nebus langų nacionalinių rinktinių kovoms.

FIBA parengė 2019 metų pasaulio čempionato atrankos planą, pagal kurį numatytos rungtynės 2018 metų lapkričio pabaigoje ir 2019 metų vasario pabaigoje, kai Europoje vyksta klubinio krepšinio sezonas.

Nacionalinės rinktinės taip pat varžysis 2019 metų birželį ir rugsėjį. Kiekvieno lango metu rinktinės sužais rungtynes namuose ir išvykoje. Į 2019 metų pasaulio čempionatą pateks 32 rinktinės.

FIBA pastaruoju metu bando palenkti visuomenę ir žaidėjus į savo pusę. Pasaulio krepšiniui vadovaujanti organizacija, trečiadienį paskelbė, jog Europos komisijos Sporto reikalų grupė išplatino viešą pranešimą apie Europos krepšinyje vykstančius įvykius. Grupės nariai, išnagrinėję susiklosčiusią padėtį, pažymėjo, kad "ECA (Eurolygai) paskelbus apie ateinančio sezono tvarkaraštį, tai turės neigiamų pasekmių visam Europos krepšiniui".

Sporto grupės nariai bendrame pareiškime kreipėsi į Europos Komisiją, kad pastaroji imtųsi veiksmų, kurie padėtų apginti "krepšininkų teises ir galimybes žaisti už nacionalines savo šalių rinktines".

Tačiau išimčių FIBA atrankos rungtynėms nedarys ir NBA, o taip pat NCAA.

FIBA diktatui nesirengia paklusti ir Eurolyga. Skelbiama, kad pastarajame Eurolygos klubų susitikime Barselonoje sprendimui nedaryti langų FIBA varžyboms pritarė visos 16 komandų, tarp jų ir Kauno „Žalgiris“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Tai reiškia, jog Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis tikriausiai negalės padėti Lietuvos rinktinei per pasaulio čempionato atrankos kovas.

Dainiaus Adomaičio vadovaujamai komandai veikiausiai teks verstis ir be kitų Eurolygos žaidėjų – Jono Mačiulio, Manto Kalniečio, Luko Lekavičiaus, o taip pat ir be NBA žaidžiančių lietuvių: Jono Valančiūno, Mindaugo Kuzminsko, Domanto Sabonio ir Donato Motiejūno.

Jei padėtis nesikeis, iš dabartinės Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašo pasaulio čempionato atrankos rungtynėse galėtų rungtyniauti tik Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Gecevičius, Adas Juškevičius, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Deividas Gailius, Evaldas Kairys, Artūras Gudaitis ir Martynas Sajus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas