Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikai stebisi G.Bartzoku po žiežirbų su Šaru – priminė incidentą su A.Trinchieri

Georgios Bartzokas pareiškė, jog Šarūno Jasikevičiaus elgesys buvo „nepagarbus“ po Eurolygos rungtynių. Ir tikrai – Šaras buvo pastebimai įsiutęs, nors jo treniruojama „Fenerbahče“ įveikė G.Bartzoko vadovaujamą Pirėjo „Olympiakos“. Bet gal yra ir graiko trenerio kaltės? Graikijos žiniasklaida priminė ir kitus įvykius.

Žiežirbos pažiro po Eurolygos mačo tarp dviejų iš turnyro favoritų.

Nors „Fenerbače“ 82:71 nugalėjo „Olympiakos“ klubą, Šarūnas Jasikevičius iškart po finalinės sirenos ėmė grūmoti pirštu savo oponentui Georgios Bartzokui.

VIDEO: Eurolygos trenerių konfliktas: tarp Šarūno Jasikevičiaus ir Georgios Bartzoko kilo didelės žiežirbos

48 metų lietuvis akivaizdžiai turėjo priekaištų 11 metų vyresniam graikui, kuris aiškino savo tiesą, o po incidento prieš televizijos kamerą pirmasis pasisakė apie konfliktą.

Suprasti akimirksniu

  • „Olympiakos“ strategas G.Bartzokas apie incidentą su Š.Jasikevičiumi po rungtynių duotame interviu:
  • „Taip pat norėčiau pasisakyti apie varžovų trenerį (Šarūną Jasikevičių). Kad ir kas nutinka rungtynėse... Aš bandžiau paspausti jo ranką po rungtynių...Absoliučiai nepagarbu mane atakuoti. Noriu, kad visi tai žinotų“.
  • Š.Jasikevičius apie incidentą su G.Barztoku spaudos konferencijoje:
  • „Pirmiausia, palaikau gerus santykius su Georgios. Noriu, kad tokie dalykai liktų šeimoje, bet girdėjau kelis komentarus ir turiu atsakyti. Tai yra antras kartas, kai jis mane moko treniruoti. Pirmas kartas buvo, kai jis treniravo „Chimki“. Neleisiu nė vienam treneriui aiškinti, kaip turiu treniruoti. Tai yra nepriimtina.“

„Lietuvis buvo įsiutęs ant Graikijos trenerio, kurio elgesys vėl buvo nepriekaištingas, doras, labai profesionalus, šaltakraujiškas, tikrai nėra dėl ko kaltinti, – rašydamas apie konfliktą ironizavo Graikijos SDNA. – Neišprovokuotas Šaras užsipuolė jį, – taip teigė Barztokas.

Nes kažkodėl tai, kas įvyko rungtynių metu, neturėtų skaitytis. Visada taip, anot „Olympiakos“ trenerio. Net jei jis nurodinėjo kaip varžovų treneris turėtų treniruoti, kuo jį apkaltino velniškai įpykęs Jasikevičius.“

Panašu, kad konfliktas tarp trenerių įvyko pirmojoje rungtynių dalyje, kai abu buvo nubausti techninėmis pražangomis. Rungtynes transliavusi televizija neparodė, kas nutiko tuo metu.

Galbūt niekada ir nesužinosime, kas pirmasis užkūrė laužą.

Tačiau SDNA priminė, kad tai ne pirmas kartas, kai G.Bartzokas sukelia oponentų įtūžį, nors pats visais atvejais atrodo kaip nekaltas avinėlis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“

„Kova baigėsi, viskas baigėsi. Lietuvis papildė ilgą pavardžių sąrašą trenerių, kurie elgėsi blogai ir iššaukiančiai prieš nepriekaištingą, ramų ir dorą Georgios Barztoko elgesį. Kad ir kas tai būtų – treneriai, sirgaliai ar žaidėjai – „Olympiakos“ atstovai ar varžovai, teisėjai ar žurnalistai.

Jei turite laiko, galite eiti į „google“ ir surinkti: „Barztoko įtampa su ….“ Ir jums išmes daug vardų, kuriuos reikia kaltinti. Nes Graikijos treneris niekada nebūna kaltas. Jis visada elgiasi teisingai, tik kiti nedorai.“

Buvo konfliktas ir su A.Trinchieri

Graikijos žurnalistas vardino tuos, su kuriais G.Bartzokas patyrė incidentų.

„Nuo Atamano iki Trinchieri, nuo Slouko iki Goso, nuo „Panathinaikos“ iki „Peristeri“, ar draugų iš „Kolossos“, nuo Aronio iki Boukuros. Visada yra žmonių, kurie turi prisiimti atsakomybę, – dėstė SDNA. – Ir daugybę kartų trenerio B nebūna už ką kaltinti“.

Dabartinis Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri konfliktą su G.Bartzoku patyrė prieš porą metų.

Tada A.Trinchieri dar treniravo Miuncheno „Bayern“, kai po rungtynių irgi nuskubėjo aiškintis santykių su G.Bartzoku. Šis skėsčiojo rankomis ir atrodė nelabai suprantantis kuo gi jį galima kaltinti. „Kodėl?“, – vis klausė graikas, kol spausdamas ranką A.Trinchieri jam kažką piktai aiškino.

M.Gecevičiaus patirtis: „Dėl Bartzoko buvo tam tikrų niuansų“

Prieš porą metų apie G.Bartzoko charakterio savitumą yra pasakojęs 2012 ir 2013 metais Eurolygos čempionų titulą Pirėjo klubui padėjęs laimėti Martynas Gecevičius.

„Liko geri jausmai, dveji puikūs metai, nors ir du skirtingi treneriai. Tiesa, iš vieno įspūdžiai liko geresni, o dėl Bartzoko buvo tam tikrų niuansų“, – tada laidoje „Eurolygos diena“ sakė M.Gecevičius, vieną titulą laimėjęs prie Duško Ivkovičiaus.

Kai serbą pakeitė G.Bartzokas, tuometu jauno Lietuvos krepšininko žaidimo minutės sumenko, o M.Gecevičius akcentavo kitą iliustratyvų pavyzdį, kaip skyrėsi D.Ivkovičius nuo G.Bartzoko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiakos“


„Po pirmojo Eurolygos titulo 2012 metais komandoje buvo smagi nuotaika ir juokai persikėlė į treniruotę, tačiau D.Ivkovičius įtūžo, sustabdė pratybas, išrašė velnių ir pareiškė, kad švęsti galima tik tada, kai bus laimėtas Graikijos čempionatas. „Lyg būtų paspaudęs mygtuką – Spanoulis, Printezis, kiti lyderiai apsiramino ir darbas vėl vyko rimtai. O paskui mes laimėjome Graikijos lygą, – pasakojo M.Gecevičius. – O štai laimėjus Eurolygoje kitąmet su G.Bartzoku, jis pats grįžęs į Graikiją pakėlė nosį, per treniruotes buvo daug „chi-chi-cha-cha“, o graikų lygos finalą galiausiai pralaimėjome.

Taip, tuo metu pykau ant Bartzoko, bet labiau dėl to, kad nekomunikavo ir man nieko nepaaiškino. Aišku, tada mano pozicijoje žaidė Spanoulis, jau kilo Kostas Sloukas. Nuoskaudų Bartzokui liko, tačiau jos jau praeityje. Kai jau rungtyniavau Ispanijoje, Saragosoje, mes susitikome. Jis tuomet treniravo „Barcelona“. Mes pasisveikinome, jis šiltai mane apkabino, paklausė, kaip sekasi – nebelaikome pykčių.“

VIDEO: Pergalingos emocijos: Eurolygos grandą paguldę žalgiriečiai dėkojo pilnai Kauno arenai
VIDEO: Naujas stebukladarys Kaune: pamatykite neįtikėtinus „Žalgirio“ prancūzo metimus
VIDEO: Svajonių sugrįžimas: užtikrintai žaidęs I.Brazdeikis vedė „Žalgirį“ į pergalę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas