Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikiškame derbyje – puikus M.Grigonis ir I.Brazdeikio smūgis varžovui

Graikijos krepšinio lygoje pirmadienio vakarą sužaistos labiausiai sirgalių laukiamos rungtynės – akis į akį susidūrė Atėnų „Panathinaikos“ (15-0) ir Pirėjo „Olympiakos“ (13-2) klubai.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Didžiulį ažiotažą kėlusias rungtynes 85:80 (23:18, 21:24, 19:12, 22:26) laimėjo namuose žaidę PAO krepšininkai.

Jų gretose tarp lyderių buvo lietuvis Marius Grigonis. Kaunietis per 36 minutes pelnė 18 taškų (2/4 dvit., 3/5 trit., 5/5 baud.), atkovojo 2 kamuolius, dusyk prasižengė ir kartą suklydo.

Ypač gerą atkarpą lietuvis sužaidė trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje, kai per trumpą atkarpą sumetė 8 taškus.

„Olympiakos“ gretose Ignas Brazdeikis žaidė tik 11 minučių, per kurias įmetė 4 taškus (1/3 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį bei po du kartus suklydo ir prasižengė.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinės gynėjas įsivėlė ir į konfliktą su PAO lyderiu Kendricku Nunnu. Amerikietis įveikė I.Brazdeikio gynybą ir demonstravo raumenis, o Iggy jį parbloškė alkūne bėgdamas į puolimą bei dar šiek tiek apsistumdė su varžovu.

Galingai startavęs „Panathinaikos“ jau pirmajame kėlinyje pabėgo į priekį 20:6, 14 taškų persvarą turėjo ir antrajame ketvirtyje (40:26), o ketvirtajame kėlinyje kontroliavo rungtynes su 15 taškų pranašumu (76:61).

Vis dėlto atkarpą 18:4 laimėję „raudonieji“ kurstė intrigą, kai likus pusei minutės ištirpdė skirtumą iki 1 taško (79:80).

PAO gynėjas Jerianas Grantas tuomet pataikė tik vieną baudą, bet rezultatą išlyginti galėjęs Nigelas Williamsas-Gossas padarė tą patį.

Tuomet prie baudų metimų linijos stojo M.Grigonis, kurio ranka nesudrebėjo ir nutolino Atėnų komandą 83:80. „Olympiakos“ turėjo 9 sekundes, kad išlygintų rezultatą ir išplėštų pratęsimą, bet Panagiotis Kalaitzakis perėmė kamuolį ir dviem baudų metimais įtvirtino šeimininkų pergalę.

Rungtynės OAKA arenoje pažymėtos ir abiejų komandų lyderių traumomis.

Trečiajame kėlinyje apmaudžiai susižeidė įspūdingą formą demonstravęs „Olympiakos“ centras Nikola Milutinovas, kuris skaudžiai kryptelėjo čiurną užlipęs ant komandos draugo Kosto Papanikolaou kojos. Serbas aikštę paliko tik padedamas komandos draugų.

Kiek anksčiau aikštę dėl šlaunies raumens traumos paliko ir „Panathinaikos“ įžaidėjas Kostas Sloukas. Graiką ši problema jau stabdė ir kiek anksčiau šį mėnesį, kai jis praleido kelerias rungtynes.

„Žalieji“ ir „raudonieji“ šį sezoną susitiko jau ketvirtą kartą. Graikijos supertaurėje ir Eurolygoje pergales iškovojo „Olympiakos“, bet šalies pirmenybėse abu kartus stipresni buvo „Panathinaikos“ žaidėjai.

Jie su 15 pergalių išlieka vienvaldžiais Graikijos čempionato lyderiais ir vienintele nepralaimėjusia komanda.

„Panathinaikos“: Jerianas Grantas 19, Marius Grigonis 18, Kendrickas Nunnas 16, Konstantinos Mitoglou 13 (9 atk. kam.), Mathiasas Lessort'as 11 (7 atk. kam.).

„Olympiakos“: Filipas Petruševas 18, Nigelas Williamsas-Gossas 16 (7 rez. perd.), Alecas Petersas 14 (7 atk. kam.), Thomasas Walkupas 11 (6 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas