Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

„Hapoel“ atsisveikino su į Detroitą sparnus keliančiu D.Sirvydžiu

Jeruzalės „Hapoel“ klubas atsisveikino su Deividu Sirvydžiu, kuris kelia sparnus į NBA lygą.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

15min dar vakar pranešė, kad 20-metis Lietuvos antradienį paliks Jeruzalę ir grįš į gimtinę, o iš ten artimiausiomis dienomis keliaus į JAV.

Šią informaciją dabar patvirtino ir pats „Hapoel“ klubas, kuriam D.Sirvydis atstovavo nuo šių metų vasaros.

Vilniaus krepšinio sistemos auklėtinis iš Lietuvos skris į Detroitą, kur prisijungs prie priešsezoninių „Detroit Pistons“ komandos treniruočių. Šiai komandai teisės į snaiperį priklauso nuo 2019 m. naujokų biržos, kai lietuvį 37-uoju šaukimu pakvietė „Dallas Mavericks“, bet netrukus išmainė į Detroitą.

Tikimasi, kad „Pistons“ su D.Sirvydžiu po treniruočių stovyklos pasirašys kontraktą.

„Esame įsitikinę, kad turėsi sėkmingą karjerą. Tikimės, kad suveiksi mums gerus bilietus, kai atvyksime tavęs aplankyti. Ačiū, Deividai“, – padėka lietuvių kalba pranešimą apie D.Sirvydžio išvykimą užbaigė Izraelio klubas.

Kad įsigytų D.Sirvydį, „Pistons“ turės sumokėti išpirką Jeruzalės „Hapoel“ klubui. Pagal oficialias NBA taisykles, išpirka siekia 750 tūkst. JAV dolerių.

Į šią išpirką pretendavo ir Vilniaus „Rytas“, tačiau gegužę Izraelio klubas už 190 tūkst. eurų išpirko Lietuvos talentą iš sostinės komandos ir įteikė jam naują trejų metų kontraktą.

NBA klubų treniruočių stovyklos 2020-2021 m. sezonui prasideda jau gruodžio 1-ąją. Planuojama, kad naujasis NBA sezonas startuos jau gruodžio 22-ąją.

D.Sirvydis pasirašyti kontraktą su „Pistons“ gali nuo lapkričio 22-osios.

Lietuvis šį sezoną Jeruzalės klube spėjo sužaisti dvejas rungtynes FIBA Čempionų lygoje. Snaiperis per 19 minučių pelnė 1 tašką. Apsidrausdami nuo D.Sirvydžio išvykimo į NBA, „Hapoel“ vadovai nebuvo registravę lietuvio nacionalinio čempionato mūšiams, kad neiššvaistytų negrąžinamos čia registruojamų legionierių kvotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas