Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą pirštu baksnojantys Latvijos čempionai: „Kad mus taip remtų...“

Latvijos krepšinyje madas diktuojantis Rygos VEF pravėrė klubo piniginę ir pasiguodė iš miesto savivaldos nesulaukiantis tokios paramos, kokią gauna krepšinio klubai kaimyninėje Lietuvoje.

„VEF biudžetas bus maždaug 1,7 mln. eurų. Panašiai toks, kaip ir praėjusiame sezone“, – specialiai surengtos spaudos konferencijos metu atskleidė VEF prezidentas Gatis Jahovičius, čia pat įmesdamas akmenį į Rygos miesto savivaldybės daržą.

„Norėtume, kad parama klubui būtų bent kažkiek panaši į tas, kurias gauna klubai Lietuvoje“, – pareiškė VEF prezidentas.

„Pavasarį laimėjome miesto skelbtą finansavimo konkursą, tačiau Lietuvoje krepšinio klubai sulaukia gerokai didesnės paramos iš savivaldos. 1,5 mln. eurų arba 30 proc. Vilniaus „Ryto“ biudžeto skiria savivaldybė. Kaunas „Žalgiriui“ duoda daugiau nei 2 mln., o net ir mažesniuose miestuose parama siekia 400–500 tūkst. eurų“, – guodėsi G.Jahovičius.

Skirtingai nei Lietuvoje, Latvijoje savivaldybės privačių klubų beveik neremia arba skiria tik simbolinę paramą.

Įdomu, kad pasiruošimo sezonui etape VEF sužaidė net penkerias draugiškas rungtynes su Lietuvos klubais – trejas laimėjo ir dvejas pralaimėjo.

Suprasti akimirksniu

  • Rygos VEF nugalėjo Mažeikių „M Basket-Delamode“ (84:61), Vilniaus „Rytą“ (91:89) ir „Šiaulius“ (95:93), bet nusileido Vilniaus „Wolves Twinsbet“ (76:80) ir Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“ (66:91).

Šešerius metus iš eilės Latvijos čempionatą laimėjusio VEF klubo vadovai vietinėse pirmenybėse kelia tikslus vėl iškovoti visus titulus, o FIBA Čempionų lygoje – patekti bent į „Top 16“ etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas