Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 16

Į pirmą Eurolygos titulą su trenerio kostiumu nusitaikęs Šaras: „Mes pasiruošę“

Auksiniu berniuku vadintas Šarūnas Jasikevičius Eurolygą yra laimėjęs keturis kartus. Jis vienintelis, kaip žaidėjas, tai padaręs su trimis skirtingais klubais. Savaitgalį Šaras bandys iškovoti ir pirmąjį savo trofėjų Eurolygoje su trenerio kostiumu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Euroleague.net

Trečią sykį, kaip treneris, į finalo ketvertą patekęs Š.Jasikevičius iš pradžių, ketvirtadienį, pusfinalyje susitiks su amžinu varžovu Madrido „Real“ klubu ir, priklausomai nuo rezultato, šeštadienį jo vadovaujama „Barcelona“ kausis arba didžiajame, arba mažajame finale Belgrade.

„Mes būsime pasiruošę. Turime galvoti ir apie varžovą, ir apie save. Visą laiką išlikti susikaupę. Svarbiausia bus nieko jiems lengvai neatiduoti. Rungtynėse su „Real“, kai rezultatas būdavo didelis, taip nutikdavo todėl, kad mes atiduodavome jiems per daug“, – „Marca“ cituoja lietuvį.

nuotr. euroleague.net/Cory Higginsas
nuotr. euroleague.net/Cory Higginsas

Š.Jasikevičiaus teigimu, Eurolygos pusfinalyje „Barcelona“ bus pajėgiausios sudėties. Žaisti galės visi, įskaitant ir Cory Higginsą.

„Šiandien treniruotėje nebuvo tik Sergi (Martinezo), kuris peršalo. Cory ruošiasi kovai. Jo patirtis mums labai svarbi. Aišku, jis dar nėra 100 proc. atsigavęs, bet visi mūsų žaidėjai bus pasiruošę“, – kalbėjo lietuvis.

Šiame sezone tai bus jau septintosios „Barcelona“ ir „Real“ rungtynės tarpusavyje. Pralaimėję tik pirmąjį „El Clasico“ pačioje sezono pradžioje katalonai vėliau šventė penkias pergales iš eilės.

„Dėl to jie bus tik dar alkanesni. „Real“ atvyksta pačios geriausios sportinės formos šiame sezone. Jie puikiai dalinasi kamuoliu ir šiuo metu žaidžia labai gerai. „Real“ turi labai patyrusių žaidėjų, kurie žino, kaip reikia žaisti tokiose rungtynėse. Kita vertus, mūsų juk laukia finalo ketvertas, o čia niekada nebūna lengva“, – pabrėžė Šaras.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius ir Šarūnas Jasikevičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius ir Šarūnas Jasikevičius

„Belgrade mums reikės kiekvieno žaidėjo indėlio. Mes jau įrodėme, kas nesame vien tik Nikolos (Mirotičiaus) komanda, nors jis ir yra geriausias Europoje. Tikimės, kad jis taip ir sužais, bet jeigu ne, nes jis – tik žmogus, kiti turės pasitempti“, – pridūrė Š.Jasikevičius, savo ginklų arsenale turintis ir lietuvį Roką Jokubaitį, šiame sezone apdovanotą kylančios Eurolygos žvaigždės prizu.

Kitame Eurolygos pusfinalyje ketvirtadienį Eurolygos čempionės titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ susitiks su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas