Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11

Prireiks lemiamo mačo – „Rytas“ dramatiškai krito Salonikuose

Dviženklę persvarą likus žaisti keturias minutes dar turėjęs Vilniaus „Rytas“ dramatiškai pralaimėjimo Salonikų PAOK – 78:81.

Ši nesėkmė išlygino įkrintamųjų serijos iki 2 pergalių rezultatą 1-1.

Lemiamą mačą dėl patekimo į FIBA Čempionų lygos „Top-16“ etapą Giedriaus Žibėno auklėtiniai kitą savaitę žais Vilniuje.

Lietuvos čempionai, pirmąsias rungtynes laimėję net 85:62, ir antrąsias pradėjo užtikrintai – 20:9.

Žemė slysti iš po kojų ėmė antrajame kėlinyje, kuriame PAOK visiškai perėmė iniciatyvą ir dviženklį deficitą pavertė dviženkle persvara (32:44).

Rungtynės ir toliau klostėsi tarsi amerikietiškuose kalneliuose – įpusėjus ketvirtajam kėliniui „Rytas“ vėl pirmavo solidžiu skirtumu (77:67).

Deja, bet per likusį laiką svečiai sukrapštė vos tašką, PAOK atsakė 14, o lemiamą tritaškį, likus žaisti 7,3 sek., dūrė prieš kelerius metus NKL lygoje Palangos „Kuršių“ gretose Lietuvoje žibėjęs Jalenas Riley.

„Rytas“ dar turėjo paskutinę ataką, bet Elvaras Fridrikssonas iš toli nepataikė ir teko susitaikyti su pralaimėjimu (78:81).

Vilniečių neišgelbėjo net karjeros rezultatyvumo rekordą FIBA Čempionų lygoje pasiekęs lyderis Marcusas Fosteris.

FIBA.com nuotr./Marcusas Fosteris
FIBA.com nuotr./Marcusas Fosteris

Amerikietis surinko 31 tašką (5/8 dvit., 5/12 trit., 6/6 baud.), sugriebė 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, padarė 3 klaidas ir surinko 22 naudingumo balus.

PAOK: Jaylenas Handsas 20 (4/8 trit.), Jalenas Riley 15 (4/9 trit.), Yannickas Franke 10, Christosas Saloustrosas 8, Evangelosas Margaritis ir Tyleris Polley – po 7.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 31, Martynas Echodas ir Benedekas Varadis – po 12, Gytis Radzevičius 6 (9 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas 5 (6 rez. perd., 4 klaid.).

Ketvirtas kėlinys

40 min. Elvaras Fridrikssonas iš toli nepataiko ir PAOK triumfuoja. Serijoje lygu – 1:1.

40 min. J.Riley pataiko tritaškį... Lieka 7,3 sek. (78:81).

39 min. M.Fosteris nepataiko iš toli, o M.Normantas baudžiamas pražanga kovoje dėl atšokusio kamuolio. Laimei, PAOK prameta abi baudas (78:78).

39 min. J.Handsas drąsiai žaidžia vienas prieš vieną ir lygina rezultatą (78:78). Žaisti lieka pusantros minutės. „Ginamės vienas prieš vieną“, – paprašęs minutės pertraukėlės kelis sykius pakartoja G.Žibėnas.

37 min. Ramios pabaigos nebus... PAOK atsako spurtu 7:0 (77:74).

36 min. „Nežinau, kaip jums paaiškinti, nes jau sakiau tą patį 20 kartų. Mūsų gynyba juokinga“, – piktinasi PAOK treneris. „Rytas“ priekyje 77:67.

33 min. B.Varadi naudojasi PAOK bėdomis gynyboje ir atakuoja J.Riley. Vengras pelno net 9 taškus ketvirtajame kėlinyje (69:61).

Trečias kėlinys

30 min. Rezultatyviausias savo rungtynes FIBA Čempionų lygoje žaidžiantis M.Fosteris turi jau 28 taškus, o jo tempiamas „Rytas“ vėl priekyje – 58:57.

26 min. M.Fosteris imasi gelbėtojo vaidmens ir tempia vilniečių komandą paskui save (50:54).

22 min. G.Radzevičius vagia kamuolį iš varžovų ir mažina skirtumą (39:46).

Antras kėlinys

20 min. Siaubingas antrasis rungtynių kėlinys vilniečiams. Lietuvos čempionai praleido net 29 taškus, o patys sukrapštė 11. Ilsėtis ekipos iškeliauja PAOK pirmaujant 12 taškų skirtumu (34:46).

19 min. Prieš kelerius metus Palangos „Kuršiuose“ žibėjęs Jalenas Riley prideda tritaškį ir PAOK spurtas tęsiasi (30:39).

16 min. „Ryto“ duobė tęsiasi, o PAOK persveria rezultatą (28:29). „Negalime pamesti savo žaidimo plano“, – nuraminti auklėtinius per minutės pertraukėlę stengiasi G.Žibėnas.

13 min. PAOK ranka savo lyderį – Jaylenas Handsas pataiko trečią tritaškį iš trijų, nors pirmose rungtynėse Vilniuje iš toli nebuvo pataikęs nė sykio. „Ryto“ pranašumas traukiasi iki 28:24.

Pirmas kėlinys

10 min. Kėlinio pabaigoje PAOK pavyksta priartėti 23:17. Vilniečiai kol kas įspūdingai kovoja dėl kamuolių – puolime sugriebė jau 6, o M.Fosteris vienas yra pelnęs net 11 taškų.

6 min. „Vienintelis dalykas, ką jūs darote gerai – tai skundžiatės teisėjais! Žaiskite krepšinį!“ – per minutės pertraukėlę staugia PAOK treneris Aris Lykogiannis. „Rytas“ dominuoja 15:6.

4 min. M.Fosteris prideda dar vieną tritaškį, o M.Echodas – du su varžovo pražanga ir „Rytas“ priekyje 11:6.

2 min. Pirmuosius taškus pelno užsivedę šeimininkai, tačiau jų ryžtą kiek apramina tritaškį įskraidinantis Marcusas Fosteris (5:4).

Prieš rungtynes

Pirmąsias įkrintamųjų serijos rungtynes vilniečiai namie laimėjo net 85:62, tačiau Giedrius Žibėnas perspėjo, kad „didžiausia klaida būtų žiūrėti į pirmąjį susitikimą“.

VIDEO: G. Žibėnas prieš PAOK: „Neapsigaukime dėl pirmųjų rungtynių rezultato“

„Neapsigaukime tuo rezultatu – PAOK sužaidė turbūt prasčiausias sezono rungtynes. Tai buvo akivaizdu“, – perspėjo „Ryto“ strategas.

Į Graikiją „Rytas“ atvyko po skaudaus pralaimėjimo vietiniame fronte – šalies čempionai „Betsafe-LKL“ lygoje 76:88 neprilygo Alytaus „Wolves“.

Priešingai nei „Rytas“, PAOK savo šalies čempionate šventė įspūdingą pergalę – net 97:60 nušlavė Patrų „Apollon“ ekipą.

Jei vilniečiai trečiadienį būtų laimėję – būtų užbaigę seriją ir žengę į „Top-16“ etapą. Laimėti nepavyko, tad lemiamas mačas kitą savaitę bus žaidžiamas Vilniuje.

VIDEO: M. Normantas: „Žiūrime į priekį“

Jau aišku, kad „Top-16“ etape poros laimėtojas žais J grupėje kartu su Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija), Manresos BAXI (Ispanija) ir Stambulo „Bahčešehir Koleji“ (Turkija) bei Ostendės „Filou“ (Belgija) poros nugalėtoju (serijoje šiuo metu lygu 1-1).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas