Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 09

Iš atminties sezoną „Žalgiryje“ ištrynęs M.Blaževičius laukia žinių iš Ispanijos

Pirmąją legionieriaus duoną suvalgęs ir ne vieną adaptacinį iššūkį per 3,5 tūkstančio kilometrų nuo Vilniaus esančiame nedideliame Santjago de Kompostelos miestelyje įveikti turėjęs Marekas Blaževičius grįžo į gimtinę, bet atostogos buvo vos penkių dienų. 21-erių aukštaūgis jau lieja prakaitą treniruotėse ir ruošiasi prestižinei „Adidas Eurocamp“ stovyklai, po kurios – galimai atgal į Ispaniją, o ne Dariaus Songailos vadovaujamą rezervinę šalies rinktinę.

Kauno „Žalgirį“ praėjusią vasarą palikęs Marekas Blaževičius užbaigė pirmąjį sezoną Ispanijos komandoje Santjago de Kompostela „Monbus Obradoiro“.

Pradžioje taikęsis ispaniško krepšinio bei gyvenimo nei 100 tūkstančių gyventojų neturinčiame šiaurės vakarų Ispanijos miestelyje, 21-erių aukštaūgis įsibėgėjo antroje sezono pusėje ir stipriai prisidėjo prie Moncho Fernandezo komandos šuolio turnyrinėje lentelėje į viršų.

Šiame ACB sezone M.Blaževičius fiksavo 7,7 pelnyto taško (52,5 proc. dvit., 64 proc. baud.), 4,2 atkovoto kamuolio, 2,1 klaidos ir 7,2 naudingumo balo per 18 minučių ant parketo.

„Monbus Obradoiro“ finišavo 11-oje ACB pozicijoje, o tai – antras pagal gerumą klubo rezultatas per pastaruosius 13 metų, kai komandai vadovauja didžiulį įspūdį Marekui paliekantis specialistas M.Fernandezas.

Būtent neaiški šio trenerio ateitis Santjago de Kompostelos komandoje koreliuoja ir su M.Blaževičiaus sprendimu grįžti.

„Negaliu sakyti, kad 100 proc. kitą sezoną žaisiu „Monbus Obradoiro“ komandoje, – 15min portalui sakė Marekas Blaževičius. – Jeigu neliks trenerio Moncho Fernandezo, tuomet mano ateitis klube irgi bus ne iki galo aiški, nors ir turiu kontraktą kitam sezonui. Jei liks tas pats treneris, labai norėčiau likti komandoje. Jis šiame klube dirba jau 13 metų. Treneris manimi pasitikėjo ir davė laiko aikštelėje. Aš turėjau svarbų vaidmenį komandoje. Treneris duodavo man velnių, bet norėdavo, kad aš tobulėčiau. Jis tikrai daug dirbo su manimi, bendrauja. Aš esu labai jam dėkingas. Noriu atvažiuoti į Santjago de Kompostela ir antram sezonui bei parodyti dar geresnę savo versiją. Šie metai buvo neblogi. Pirmoje sezono pusėje turėjau problemų ir su žaidimu, ir su pražangomis, ir su viskuo kitu, bet antroje dalyje apsipratau. Aš noriu antro užtikrinto sezono prie šio trenerio ir jam atsidėkoti bei viską iš jo pasiimti, ką tik galiu. „Monbus Obradoiro“ yra puiki vieta tobulėti, o Moncho Fernandezas yra labai geras ir daug patirties turintis strategas. Asistentas Victoras irgi yra puikus, su kuriuo aš dirbu individualiai. Mes įdedame daug darbo. Smagu.“

nuotr. obradoirocab.com/Marekas Blaževičius
nuotr. obradoirocab.com/Marekas Blaževičius

M.Blaževičius nėra tikras ir dėl atstovavimo rezervinei Lietuvos rinktinei, į kurią jį pakvietė vyriausiasis treneris Darius Songaila.

„Monbus Obradoiro“ viliasi gauti bilietą į FIBA Čempionų lygos atranką, tokiu atveju vilnietis dar vidurvasarį patrauktų atgal į Santjago de Kompostelos treniruočių bazę.

„Atsakymo dėl rezervinės rinktinės dar neturiu, – 15min sakė M.Blaževičius. – Priklauso, ar mano komanda sulauks kvietimo į Čempionų lygos atranką. Jeigu gaus, norėčiau vykti į komandos sezono pasiruošimą ir jiems padėti. Situacija neaiški, nes klubas keičia sporto direktorių, o tuomet paaiškės ir trenerio Moncho Fernandezo ateitis. Kalbėjau su treneriu Dariumi Songaila. Sakiau jam, kad informuosiu apie situaciją. Abu tuo metu būsime Amerikoje, tai galėsime susiskambinti ir viską susidėlioti.

Nenoriu, kad tai skambėtų, jog aš nenoriu būti rezervinėje rinktinėje. Tiesiog mano prioritetas yra padėti savo „Monbus Obradoiro“ komandai. Aš nenoriu jų nuvilti, jei turėsime galimybę žaisti Europoje. Aš noriu būti pasiruošęs jiems padėti. Laukia sezonas, nesinori susigadinti jokių santykių. Lauksiu žinių dėl trenerio ir žiūrėsiu, kokią nuomonę apie tai turės jis. Tuomet galėsiu priimti sprendimą ir aš. Norėčiau atvykti į rezervinę komandą, kurioje vyksta geras darbas, laukia keletą rungtynių, kuriose įgaučiau naujos patirties, bet prioritetas – įvykiai klube.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Treniruotės akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Treniruotės akimirka

15min portale – išsamus pokalbis su 21-erių metų 209 cm ūgio Mareku Blaževičiumi apie pirmąją legionieriaus duoną, įvairius adaptacinius iššūkius, prisitaikymą prie ACB krepšinio, daugiausia problemų kėlusį centrą, etapą Kauno „Žalgiryje“ bei byrančią Lietuvos rinktinės sudėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas