Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 02

Iš reitingų pasijuokęs Dainius Adomaitis: „Viską parodai aikštėje“

Vilniaus „Rytas“ parodė, kad vardinant Europos taurės varžybų favoritus jis pamirštamas be reikalo. „Šios rungtynės parodė, kad turime charakterį“, – po pergalės 80:72 Europos taurės varžybų starte prieš Malagos „Unicaja“ sakė vilniečių treneris Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ - Malagos „Unicaja“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Tai puiki pergalė, ypač namie ir ypač prieš tokią stiprią komandą. Esu laimingas dėl žaidėjų, kurie buvo susitelkę aukščiausiu lygiu. O sunkiu momentu mus stūmė pirmyn sirgaliai. Tai visų mūsų pergalė“, – pareiškė D.Adomaitis, po ketverių metrų pertraukos pasiekęs tikrai reikšmingą pergalę Vilniaus klube, kurį prieš tai treniravo 2014 metais.

VIDEO: Pasigrožėkite: triukšmingas „Ryto“ startas – su fantastišku Ch.Kramerio dėjimu

Žiūrovai, tarsi nepasitikėdami „Ryto“ galimybėmis, atsargiai rinkosi į „Siemens“ areną, kur pasižiūrėti mačo su 2017 metų Europos taurės nugalėtojais susirinko 5,5 tūkst. žmonių.

Drausminga gynyba ir lengvas puolimas padėjo „Rytui“ greitai surengti du pabėgimus jau per pirmą rungtynių dalį – pirmajame kėlinyje (9:0) ir antrajame (30:17).

Tačiau patyrusi „Unicaja“ greitai užčiuopė silpnąsias šeimininkų vietas, į kurias „Rytas“ dar ieško pastiprinimo. Vidurio puolėjo pozicijoje spragą baksnojo „Unicaja“ prancūzas Mathias Lessortas, per jėgą rinkęs tašką po taško trečiajame kėlinyje, kuomet andalūzai buvo įgiję 7 taškų pranašumą.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje trūko gyvybės, kol savęs ieškojo D.J.Seeley. Juo labiau, kad įžaidėjai nebuvo taiklūs – Mindaugas Girdžiūnas ir Chrisas Krameris, kuris pelnė tik 2 taškus, tiesa, itin įspūdingus – dėjimu per 216 cm ūgio Giorgi Šermadini.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Būtent šis dėjimas, po kurio kelį susižeidė Ch.Krameris, uždegė „Rytą“ spurtui 29:12. „Vienareikšmiškai, – paklaustas, ar tai žvėriškas Ch.Karmerio dėjimas įpūtė ugnies komandai, atsakė D.Adomaitis. – Ypač žaidžiant namie. Visa salė pakilo, visas triukšmas pakilo. Tai buvo impulsas, energija, fanai davė mums dopingo, ačiū jums.“

Galiausiai visu grožiu atsiskleidė „Ryto“ naujo sezono kariai – taikliarankis E.Bendžius (18 taškų), greitas tarsi įžaidėjas vidurio puolėjas Evaldas Kairys (15 taškų), kovingasis Dominique Suttonas (9 atkovoti kamuoliai), gynybos garantas Arnas Butkevičius, žaidimui vietoj traumuoto Ch.Kramerio patikimai vadovavęs M.Girdžiūnas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Evaldas Kairys
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Evaldas Kairys

„Mes akcentavome, kad negalime nusileisti jiems agresyvumu. Šį sezoną dar nebuvome susidūrę su tokia agresyvia gynyba kiekviename aikštės kampe. Reikėjo nebūti statiškiems. Žaidėjai – super – jie išnaudojo specialias situacijas“, – buvo patenkintas D.Adomaitis.

Savo valandos meistriškumui išlaukė ir D.J.Seeley, per antrą mačo dalį sumetęs 11 iš 12 savo taškų. „D.J. pataikyti metimai buvo vieni reikšmingiausių“, – pabrėžė D.Adomaitis.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dennis Jerome Seeley JR
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dennis Jerome Seeley JR

Jis teigė, kad, nepaisant rezultato, turnyro favoritai nepasikeitė – treneris ir toliau juo laiko „Unicaja“ komandą, kuri 2017 metais laimėjo Europos taurę, o praėjusį sezoną Eurolygoje buvo devinta.

Kita vertus, D.Adomaitis nusijuokė iš „Eurohoops“ portalo prognozių, kurios rungtynių dieną pastatė „Rytą“ į devynioliktą vietą Europos taurės 24 komandų reitinge.

„Pasiskaitykite Gudo komentarą, – šyptelėjo D.Adomaitis, prisiminęs, kad Milane žaidžiantis Artūras Gudaitis to paties portalo žaidėjų reitingus šią savaitę socialiniame tinkle pavadino „mėšlo krūva“. – Atvirai pasakius, tik prieš rungtynes sužinojau, mes nekreipiame į tai dėmesio.

Tai suteikia motyvacijos. Žaidėjai tai ir įrodė: reitingai yra reitingai, o aikštėje parodai savo.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ - Malagos „Unicaja“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Europos taurė: Vilniaus „Rytas“ - Malagos „Unicaja“

„Unicaja“ treneris Palomo Luisas Casimiro priminė, kad į Vilnių jo komanda atkeliavo su nuotykiais – dėl vėluojančių skrydžių praėjusią naktį andalūzai nakvojo ne Lietuvoje, o Švedijoje. Tačiau galiausiai rezultatą nulėmė ne tai.

„Mes nedominavome po krepšiais, leidome jiems pelnyti lengvų taškų. Nežaidėme taip intensyviai, kaip norėjome, kalbėjo vasarą Juaną Plazą prie „Unicaja“ vairo pakeitęs Ispanijos krepšinio treneris. – Manau, kad galima ieškoti pasiteisinimų kelionėje. Žaidėjai buvo pavargę. Tačiau labiau pritrūkome kovingo mentaliteto.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Luisas Casimiro
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Luisas Casimiro

Kitas D grupės „Rytas“ žais kitas kitą trečiadienį Rusijoje su Kazanės „Uniks“. Paskui pirmajame rate seks mačai namie su Frankfurto „Skyliners“ ir Turino „Fiat“ bei išvyka į Juodkalnijos miestą Barą mačui su „Mornar“.

Tačiau prieš kelionę į Kazanę sostinės komandos dar laukia didis išbandymas LKL čempionate – sekmadienį dvikova „Siemens“ arenoje su Kauno „Žalgiriu“.

VIDEO: „Ginčas“ su Broliu: „Rytas“ ar „Žalgiris“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai