Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 07

Ispanijoje – įspūdingas Š.Jasikevičiaus „Barcelona“ klubo sugrįžimas

Ispanijos ACB pirmenybėse tikrą dramą išgyveno Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ (25-7), svečiuose rezultatu 74:72 (15:26, 15:22, 22:18, 22:6) palaužusi Lugo „Rio Breogan“ (15-17).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Vangiai rungtynes pradėję katalonai nuo pirmų rungtynių minučių buvo priversti vytis šeimininkus, o į didžiausią žaidybinę duobę įkrito antrojo kėlinuko pradžioje, kuomet jų deficitas siekė net 22 taškus (26:48).

Vaizdas aikštėje drastiškai nepasikeitė ir iš karto po pertraukos – „Barca“ mažais žingsneliais artėjo, tačiau vis tiek neišlipo iš dviženklio deficito, o prieš lemiamą ketvirtį komandas dar skyrė 14 taškų (52:66).

Visgi ketvirtajame kėlinyje svečiai galiausiai užsikūrė ne tik puolime, bet ir gynyboje, į savo krepšį praleidę tik 6 taškus.

Katalonų spurtą pradėjo Nicko Calatheso tritaškis, tuomet sekė dar du tolimi Roko Jokubaičio metimai, o tuomet dominuoti pradėjo Brandonas Daviesas.

Likus 3,5 min. šeimininkai dar pirmavo 72:68, tačiau per likusį žaidimo laiką taškų nepelnė. Likus apie 40 sek. bene svarbiausią rungtynių metimą pataikė traumą išsigydęs Cory Higginsas, po ilgo laiko išvedęs savo ekipą į priekį (73:72). Katalonai lemiamų atakų metu gynėsi puikiai ir iškovojo dramatišką pergalę.

R.Jokubaitis nugalėtojams per 17 min. surinko 8 taškus (1/4 dvit., 2/4 trit.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 7 naudingumo balus.

Kitoje barikadų pusėje žaidęs lietuvis Mindaugas Kačinas žaidė 27 min., bet per jas taškų nepelnė – vos 1 atkovotas kamuolys ir net -5 naudingumo balai.

Lugo „Rio Breogan“: Rašidas Mahalbašičius (6 atk. kam.) ir Sergi Quintela po 11, Tyleris Kalinoskis ir Ivanas Cruzas (8 atk. kam.) po 9.

„Barcelona“: Alexas Abrinesas 12, Brandonas Daviesas 11 (8 atk. kam., 20 naud. bal.), Rokas Jokubaitis, Cory Higginsas ir Nicolas Laprovittola po 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas