Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 17

Ispanijoje nelaimintis M.Schilleris: „Negalvoju apie savo ateitį, tai būtų veidmainystė“

Sezonas dar tik prasidėjo, tačiau austro Martino Schillerio kėdė Ispanijoje jau traška visu garsumu.
Martin Schiller
Martinas Schilleris / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kauno „Žalgirio“ prieš metus atleistas ir visą sezoną nedirbęs treneris šią vasarą stojo prie Saragosos „Casademont“ ekipos vairo, tačiau vis dar neiškovojo nė vienos pergalės.

Treniruojama 40-mečio krepšinio specialisto iš Austrijos „Casademont“ pralaimėjo trejas draugiškas rungtynes, o tuomet ir visus keturis mačus Ispanijos čempionato starte.

Paskutinėse rungtynėse Rokas Giedraitis sumetė 19 taškų, o Vitorijos „Baskonia“ pranoko „Casademont“ 94:80. Po 7 pralaimėjimo iš eilės (įskaičiuojant ir draugiškus mačus) neišlaikė ispanų žurnalistų kantrybė.

„Ar manote, kad praradote komandos (pasitikėjimą), o jums tai galbūt buvo paskutinės rungtynės?“ – paklausė vienas iš apžvalgininkų.

„Pirmiausia, mums labai svarbu išsilaikyti. Vienas iš iššūkių yra tas, kad mes padarome klaidą, tuomet vėl suklystame ir vėl, vietoje to, kad klystume sykį ar du. Tai lyg sniego gniūžtės efektas. Mes dirbame, kad tai išspręstume“, – painiai regzti atsakymą pradėjo treneris.

„Kalbant apie mane, aš keliu reikalavimus žaidėjams, todėl turiu likti komandos dalimi. Negaliu galvoti, kad tai – paskutinės mano rungtynės. Arba apie tai, kas nutiks, jei mes pralaimėsime. Tai būtų veidmainystė. Aš negalvoju apie tai“, – pridūrė M.Schilleris.

Klausimas M.Schilleriui ir atsakymas nuo 33:10:

VIDEO: Rueda de prensa Casademont Zaragoza - Cazoo Baskonia

Priminsime, kad praėjusio sezono pradžioje jo vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ taip pat pralaimėjo visus draugiškus mačus.

Austras galiausiai buvo atleistas vos po dvejų Eurolygos rungtynių, kurios abejos taip pat baigėsi nesėkmingai.

„Žalgiris“ nenorėjo M.Schilleriui mokėti viso likusio atlyginimo už praėjusį sezoną, todėl ginčas persikėlė į teismą. Pats treneris, net ir nedribdamas, kartu su šeima liko Kaune.

Praeityje geriausiu NBA G lygos treneriu rinktą M.Schillerį prie „Žalgirio“ vairo tuomet pakeitė slovėnas Jure Zdovcas, tačiau ir jis nebaigė sezono Kaune.

Tai padarė Kazys Maksvytis, o „Žalgiris“ galiausiai užfiksavo blogiausią rezultatą klubo istorijoje – pirmą sykį nepateko į LKL finalą (užėmė 3 vietą), laimėjo KMT taurę ir liko paskutinis Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas