Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 17

Ispanijos spauda euforijoje: „Krepšinio pasaulis prieš mus sudeda ginklus“

Ispanijos krepšinio rinktinė – Europos čempionato finale. Atrodytų, nieko neturėtų stebinti toks teiginys, bet tik ne per šių metų pirmenybes, į kurias ispanai atvyko neturėdami favoritų statuso. Ispanų žiniasklaida, panašu, taip pat negali patikėti tuo, ką Sergio Scariolo ir kompanija jau nuveikė.
Ispanijos leidinių viršeliai
Ispanijos leidinių viršeliai / Koliažas

„Ispanija žengė dar vieną žingsnį link to, kas prieš 20 dienų atrodė neįmanoma“.

„Ir be legendų – 10-as medalis per 11 čempionatų“.

„Niekas nesitikėjo, kad ši komanda bus nemirtinga“.

„Nors neturi žvaigždžių, žaidžia su pasididžiavimu ir širdimi, kurią paveldėjo iš rinktinės legendų“.

„Jei triumfas 2019 m. pasaulio čempionate jau sukėlė nuostabą, tai kova dėl aukso Berlyne pranoksta viską, ką prisimename“.

Tai ispanų žiniasklaidoje mirgantys teiginiai, akcentuojantys ir Ispanijos krepšinio galybę, ir tai, kad žygis iki finalo šįkart išties buvo sensacingas.

„Krepšinio pasaulis sudeda ginklus prieš Ispaniją“, – konstatuoja „Marca“, ir mėgaujasi oficialioje „Eurobasket 2022“ „Twitter“ paskyroje išsakytais komplimentais Ispanijos krepšiniui.

Čempionato organizatoriai perfrazavo legendinio Gary Linekerio legendinę frazę, ironiškai apibūdinančią futbolą: „Tai žaidimas, kuriame 22 vyrai vaikosi kamuolį 90 minučių, o pabaigoje visada laimi vokiečiai“.

Kai Ispanijos krepšininkai pusfinalyje nukovė vokiečius ir septintą kartą iš eilės užsitikrino čempionato medalius, „Eurobasket 2022“ parašė: „Krepšinis yra paprastas žaidimas. 10 žaidėjų vaikosi kamuolį 40 ar 45 minutes, o galiausiai laimi Ispanija“.

„Niekas nesitikėjo, kad ši komanda bus nemirtinga“

„El Mundo“ pacitavo kitą socialiniame tinkle „Twitter“ pasklidusią žinutę apie tris neišvengiamus dalykus gyvenime: „Mirtis, mokesčiai, Ispanijos pergalė“.

„Ispanija išlaiko krepšinio dominantės XXI amžiuje statusą“, – pabrėžė „Marca“, pasidžiaugusi „neužmirštama vasara“ – visų amžiaus grupių Ispanijos rinktinės, įskaitant merginas, šią vasarą laimėjo medalius. Visos Ispanijos rinktinės laimėjo net 56 rungtynes iš 63 (89 proc. rungtynių).

„Marca“ prisiminė, kad ir 2015 metais ispanai pusfinalyje nubloškė šeimininkų kariauną, tąsyk – prancūzų.

„Šįkart įkaitusioje aplinkoje atsilaikėme prieš vokiečių puolimą. Kaip ir 2015 m. Lilyje, palikome šeimininkus suledėjusius. Tuomet Pau Gasolis pelnė 40 taškų, o šį kartą tai buvo viso choro pasirodymas“.

FIBA.com nuotr./Lorenzo Brownas ir Rudy Fernandezas
FIBA.com nuotr./Lorenzo Brownas ir Rudy Fernandezas

„Ispanija pasiekė neįmanoma. Berlyne nėra sienų, kurios galėtų jai pasipriešinti. Berlyne bus žaidžiamas netikėčiausias finalas Europos čempionatų istorijoje. Laukia Prancūzija. Medalis užtikrintas, bet auksas dabar nėra utopija“, – tęsė „Marca“.

„Ispanijai bus įteiktas septintasis iš eilės žemyno pirmenybių medalis. Tai puikus įvertinimas komandai, visuomet rungtyniaujančiai iki paskutinio atodūsio. Absoliutus pasididžiavimas, kad ir kas nutiktų finale“.

Sport.es antrino, kad „Ispanija nutildė 14 tūkst. vokiškų gerklių, nes S.Scariolo vyrai tiksliai žinojo, kaip žaisti ir kaip laimėti“.

„Ispanija išmoko žaisti neturėdama favoritės statuso, o naujoji karta imi tikėti, kad šios komandos ir toliau laukia puiki ateitis“, – pridūrė Sport.es.

„Finale nebus favoritė, tačiau niekas neabejoja, kad ši komanda viską gali. Žaidėjai, kuriais niekas netikėjo, gali pajusti šlovės skonį“.

AS ispanų rinktinės startą šiame Europos čempionate pavadino „šuoliu į nežinią“. O dabar – šuoliu, apie kurį „bus rašomos disertacijos ir kuriami filmai“.

„Ir geriausia, ką galima pasakyti – ši pergalė neturėjo nė lašo atsitiktinumo, netikėtumo ar varžovo nuopelnų. Pavyzdinis krepšinio teorijos pritaikymas praktikoje ir pribloškiantis asmenybių spindesys.

Tai trenerio pergalė, tačiau savo „kiaušus“ parodė ir žaidėjai. Nekalbant apie Rudy Fernandezo didybę, ant Europos čempionatų altoriaus buvo užkeltas ir Lorenzo Brownas. Willy Hernangomezas iškilo kaip naujasis etalonas, o Alberto Diazas apsigyveno šlovės spinduliuose. Vilkas gynyboje, turintis žudikiškų instinktų ir puolime. Kokia epinė ši Ispanijos rinktinė!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas