Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 12

Ispanų spauda – apie „nulinius“ katalonų vidurio puolėjus ir prisidėjimą prie šventės Lietuvoje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai mūsų šaliai ypatingą kovo 11-ąją pažymėjo ant menčių paguldydami geriausią Eurolygos komandą, kuriai vadovauja Šarūnas Jasikevičius. Po rungtynių Ispanijos spaudos atstovai neslėpė nusivylimo savo komandos žaidimu, tačiau pasiguodė – „Barcelona“ bent prisidėjo prie šventės, kuomet minima Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena.
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Nors į Kauną sugrįžo visas „Žalgiryje“ anksčiau dirbęs lietuvių trenerių štabas su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje, o taip pat žaliai baltus marškinėlius vilkėję Rokas Jokubaitis, Nigelas Hayesas-Davisas bei Brandonas Davisas, krepšinis šiomis savaitėmis nugula į paraštes, kadangi ir toliau tęsiasi agresorės Rusijos pradėtas neišprovokuotas karas prieš Ukrainą.

Ispanus sužavėjo nuostabi „Žalgirio“ iniciatyva savo įprastas marškinėlių spalvas iškeisti į mėlyną ir geltoną, taip dar kartą išreiškiant palaikymą kenčiančiai Ukrainai.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynėse buvo atiduota duoklė už savo laisvę kovojantiems ukrainiečiams. Kauniečiai išsižadėjo savo įprastų žaliai-baltų marškinėlių ir pasipuošė Ukrainos vėliavos spalvomis – mėlyna ir geltona. Abiejų ekipų krepšininkai prieš rungtynes dar kartą iškėlė plakatus su užrašais „sustabdykite karą“, – rašė ispanų AS.com žurnalistė Rachel Gonzalez.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Pereinant prie rungtynių, krepšinio žurnalistai iš Ispanijos išskyrė milžinišką klaidų skaičių ir didesnės pagalbos Nikola Mirotičiui stygių. Ypač daug kritikos strėlių lėkė į vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniavusius B.Daviesą, Sertacą Sanli bei Rolandą Šmitą, taip pat savo šešėlyje tūnojusį N.Hayesą-Davisą.

„Barca“ Kaune sužaidė vienas blogiausių sezono rungtynių. Galima prie daug ko prikibti, tačiau labiausiai akis bado du dalykai – tai nuliniai trijų mūsų vidurio puolėjų (Daviso, Sanli ir Šmito) pasirodymai, kurie kartu sudėjus sukrapštė tik 4 taškus, o taip pat ir dažnas klaidų skaičius – net 22. Palyginimui, varžovai kamuolį pametė tik 12 sykių“, – rašė „Mundo Deportivo“ apžvalgininkas Jose Ignacio Huguetas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Pastarasis tęsė: „Komanda laikėsi ant N.Mirotičiaus pečių, tačiau jis Kaune turėjo jaustis labai vienišas. Protarpiais geresnes atkarpas sužaisdavo R.Jokubaitis ir K.Kuričius, tačiau „Barca“ kentėjo nuo didesnio kitų krepšininkų indėlio stygiaus. Pastaruoju metu jaučiasi vis didesnis atotrūkis tarp komandos lyderių ir pagalbinių krepšininkų. Specialaus paminėjimo čia vertas košmariškas N.Hayeso-Daviso pasirodymas – du gauti blokai vienos atakos metu ir tritaškis į lentą. Visa ši betvarkė susitikimo pabaigoje persidavė ir N.Mirotičiui, kuris taip pat pradėjo klysti.

„Barcelona“, matyt, būtent taip norėjo prisidėti prie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventės“, – savo tekste juokavo J.I.Huguetas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno „Žalgiris“ – Barselonos „Barcelona“

Panašiais teiginiais skalambijo ir kitas ispanų dienraštis „Marca“, teigdamas, kad „Barca“ skendo tuomet, kai aikštėje nebuvo Mirotičiaus“.

„Eurolyga yra būtent toks turnyras, kuriame lentelės dugno komanda gali įkąsti lyderiams ir įveikti dvi didžiausius biudžetus turinčias ekipas per kelias savaites. Iš pradžių tą patyrė Madridas, o dabar ir Barselona, kuomet buvo nutraukta jos penkių pergalių serija. Kauniečiai dabar yra laimėję keturis susitikimus iš pastarųjų penkių. Tai tik įrodo, kaip sunku yra žaisti Eurolygoje“, – dėstė „Marca“ atstovas Nacho Duke.

15-os sezoną Eurolygoj tęsiančių klubų rikiuotėje „Žalgiris“ (7-16) dabar 13-tas. „Barcelona“ (18-5) išlieka pirma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas