Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

Įspūdingą puolimą pademonstravusi Tenerifės ekipa laimėjo FIBA Čempionų lygą

Fantastiškas rungtynes puolime sužaidusi Tenerifės „Lenovo“ ekipa pelnytai laimėjo FIBA Čempionų lygos turnyrą.
Kyle'as Wiltjeras ir Giorgis Šermadinis
Kyle'as Wiltjeras ir Giorgis Šermadinis / FIBA Europe nuotr.

Bilbao mieste vykusiame finalo ketverte Tenerifės klubas finale 98:87 (27:25, 22:25, 33:17, 16:20) įveikė kitą Ispanijos klubą Manresos BAXI.

Trečius metus paeiliui FIBA Čempionų lygos turnyrą laimi būtent minėtosios šalies klubas – prieš tai du sezonus karaliavo Burgoso „San Pablo“ ekipa.

Priminsime, kad kelyje link titulo „Lenovo“ ekipa buvo susidūrusi ir su Vilniaus „Ryto“ krepšininkais, kuriuos dukart įveikė rezultatais 89:75 ir 83:64.

Finale Txuso Vidorretos auklėtiniai rungtynių iniciatyvą į savo rankas perėmė trečiajame kėlinyje. Viso finalo metu solidų puolimą demonstravusių Tenerifės krepšininkų taiklumas po pertraukos pasiekė rekordines aukštumas, o ketvirtį net 33:17 laimėjusi ekipa pasidėjo tvirtus pamatus pergalei.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo suomis Sasu Salinas, į oponentų krepšį suvertęs 18 taškų, tačiau visų dėmesys ir vėl krypo į nesenstantį atakų organizatorių Marcelinho Huertą.

38-erių brazilas pelnė 13 taškų, atliko net 14 rezultatyvių perdavimų ir su 22 naudingumo balais buvo nepralenkiamas savo ekipoje.

„Lenovo“ realizavo net 73 proc. dvitaškių ir 54 proc. tritaškių.

FIBA Čempionų lygos MVP anksčiau išrinktas Manresos klubo lyderis Chima Moneke spindėjo su 24 taškais.

Tenerifės „Lenovo“: Sasu Salinas 18 (4/8 trit.), Kyle'as Wiljteras 17, Giorgi Šermadinis 14, Marcelinho Huertas 13 (14 rez. perd., 22 naud. bal.), Aaronas Dornekampas 11 (7 atk. kam., 19 naud. bal.).

Manresos BAXI: Chima Moneke 24 (8 atk. kam., 27 naud. bal.), Joe Thomassonas 15, Sylvainas Francisco ir Dani Perezas po 12, Luke'as Maye 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas