Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 28

Įspūdingus skaičius Europos taurėje renkantis austras kėsinasi į A.Švedo rekordą

Slovėnijoje gimęs, bet Austrijos pilietybę turintis ir šios šalies rinktinei atstovaujantis Rašidas Mahalbašičius tapo didžiausiu šio sezono Europos taurės atradimu. Oldenburgo „EWE Basket“ vidurio puolėjas „Top 16“ etape fiksuoja skaičius, kokių turnyro istorijoje dar nėra buvę.
Rašidas Mahalbašičius
Rašidas Mahalbašičius / „Scanpix“ nuotr.

211 cm ūgio centras grupių etape Vokietijos klubui padėjo iškovoti penkias pergales iš eilės, o dabar „EWE Basket“ svajoja apie patekimą į ketvirtfinalį.

Istorinio klubui rezultato siekiantiems Oldenburgo krepšininkams lemiamame „Top 16” susitikime reikės įveikti Patrų „Promitheas“.

To padaryti veikiausiai nepavyks be 29-erių metų R.Mahalbašičius pagalbos, kuris per pirmąsias penkerias „Top 16“ rungtynes renka po rekordinį 26,2 naudingumo balo.

Tai rekordinis ritmas turnyre. Geriausias rezultatas priklauso Maskvos srities „Chimki“ lyderiui Aleksejui Švedui, 2016-2017 metų sezone rinkusiam po 25,7 efektyvumo balo.

R.Mahalbašičius šio sezono „Top 16” etape yra tiesiog nesustabdomas – pelno po 19,2 taško (67,3 proc. dvit.), atkovoja po 8,6 ir perima po 1,2 kamuolio, atlieka po 5,6 rezultatyvaus perdavimo.

Jis yra pirmas tarp visų „Top 16“ krepšininkų pagal vidutiniškai pelnomus taškus, lenkdamas tokius žaidėjus kaip Errickas McCollumas, Milošas Teodosičius ir Klemenas Prepeličius.

R.Mahalbašičius yra pirmas pagal atkovotus kamuolius, į priekį neužleisdamas Devino Williamso ir Juliano Gamble‘o.

Pagal rezultatyvius perdavimus – trečias, nusileisdamas tik Stefanui Markovičiui bei Jaime Fernandezui, bet lenkdamas tokius kamuolio burtininkus, kaip Milošas Teodosičius ir Jordanas Theodore'as.

VIDEO: 7DAYS EuroCup Top 16 Round 1 MVP: Rasid Mahalbasic, EWE Baskets Oldenburg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas