Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 02

Italijoje sužibęs O.Olisevičius pasirašė ilgalaikę sutartį: „Noriu toliau tobulėti“

2020-aisiais Osvaldas Olisevičius paliko Klaipėdos „Neptūną“, tą sezoną Lietuvos krepšinio lygoje vidutiniškai rinkdamas po 8,6 taško ir 7,1 naudingumo balo.
Osvaldas Olisevičius
Osvaldas Olisevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Krepšinis

Šiandien 29-erių O.Olisevičus yra antras rezultatyviausias krepšininkas Italijos pirmenybėse – pelno po 17,4 taško ir nusileidžia tik italui Amedeo Della Valle (19,2 tšk.).

Dar įspūdingiau atrodo pastarųjų trejų lietuvio rungtynių statistika – 25, 29 ir 22 taškai. Tritaškius 2020-ųjų KMT „Snaiperio“ konkurso nugalėtojams per šią atkarpą meta net 54,5 proc. tikslumu.

Ir visa tai – per pirmąjį savo sezoną Italijoje. Sužavėti Emilijos Redžo „UnaHotels“ klubo vadovai nusprendė nieko nelaukti ir įteikti savo komandos lyderiui naują sutartį – galiosiančią iki 2024-ųjų vasaros.

„Tai labai svarbus žingsnis mūsų klubo ateičiai. Osvaldas jau pirmajame savo sezone Italijoje tapo vienu geriausių lygos žaidėjų“, – džiaugėsi Emilijos Redžo klubo sporto direktorius Filippo Barozzi.

„Man tai buvo lengvas pasirinkimas“, – neslėpė O.Olisevičius, kurio dabartinė sutartis su 7 vietą Italijos čempionate užimančia ekipa turėjo baigtis šią vasarą.

VIDEO: UMANA Top Performance: Osvaldas Olisevicius vs Allianz Pallacanestro Trieste

„Atvykęs į Emilijos Redžą aš iš karto radau rimtą ir konkurencingą organizaciją, kuri, kaip ir aš, neslepia ambicijų toliau augti. Džiaugiuosi tuo, kaip man čia kol kas sekasi, bet noriu tai tęsti ir toliau tobulėti“, – klubo svetainei internete pasakojo O.Olisevičius.

„Labai tikiuosi, kad patirsime daug gerų emocijų ateityje“, – pridūrė lietuvis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Osvaldas Olisevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Osvaldas Olisevičius

Skambiai O.Olisevičius šiame sezone debiutavo ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje. Nacionalinės komandos treneriu tapus Kaziui Maksvyčiui, kvietimo pirmą sykį sulaukęs taikliarankis aukštaūgis pirmose savo rungtynėse rinktinėje įskraidino 20 taškų (1/1 dvit., 6/8 trit.) į Bulgarijos krepšį ir pridėjo 9 atkovotus kamuolius.

FIBA Europos taurėje O.Olisevičiaus statistika siekia 13,7 taško ir 5 atkovotus kamuolius per 25 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas