Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 20

Jaunasis lietuvis ACB lygos starte sprogo rezultatyvumo rekordu

Ispanijos ACB lygoje sekmadienio popietę susitiko dvi lietuvius savo gretose turinčios komandos – Madrido „Estudiantes“ su Dovydu Giedraičiu ir Manresos „Baxi“ su Martynu Sajumi. Pergalę po dramatiškos kovos pasiekė svečiuose žaidęs Manresos krepšininkai – 88:84 (25:18, 15:19, 21:25, 27:22).
Dovydas Giedraitis
Dovydas Giedraitis / „Twitter“ nuotr.

Pralaimėjusių gretose geriausias rungtynes per savo trumpą karjerą ACB lygoje sužaidė 20-metis D.Giedraitis.

Sidnėjaus olimpinių žaidynių prizininko Andriaus Giedraičio sūnus per 22 minutes pelnė 17 taškų (2/4 dvit., 4/5 trit., 1/2 baud.), atkovojo kamuolį, kartą prasižengė, išprovokavo dvi varžovų pražangas ir surinko 15 naudingumo balų.

D.Giedraitis ypač sėkmingai žaidė ketvirtajame kėlinyje, kai pakilęs nuo suolo pataikė dvitaškį, smeigė du tritaškius iš eilės ir padėjo savo komandai susikurti 5 taškų pranašumą (76:71). Visgi tuomet Manresos klubas atsakė 9 taškais iš eilės ir persvėrė rezultatą, o galiausiai pavogė ir pergalę.

Iki tol „Estudiantes“ snaiperis iš Lietuvos ACB lygoje buvo sužaidęs 9 rungtynes, kuriose per 72 minutes iš viso pelnė 22 taškus. Jo vienerių rungtynių rezultatyvumo rekordas siekė 10 taškų.

D.Giedraitis buvo rezultatyviausias savo komandoje, o įkandin jam pagal pelnytus taškus sekė Aleksa Avramovičius ir Aleksandras Cvetkovičius, pelnę po 15 taškų.

Nugalėtojų gretose ACB lygoje debiutavo Martynas Sajus. 24-erių vidurio puolėjas žaidė 13 minučių ir per jas pelnė 6 taškus (1/2 dvit., 4/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko rezultatyvių perdavimų, dusyk prasižengė ir keturis kartus pats išprovokavo pražangas. M.Sajus rungtynes užbaigė su 9 naudingumo balais.

Iš Kelmės kilęs centras pasižymėjo ir labai svarbiais taškais paskutinę minutę, kai iš pradžių pataikė baudos metimą, o po antrojo netikslaus šūvio pats atsikovojęs kamuolį pridėjo dar du taškus ir išvedė savo komandą į priekį 85:82. Nuo tada „Baxi“ varžovų į priekį jau nepraleido.

Manresos klube rezultatyviausi buvo Guillemas Jou, Rafa Martinezas (abu po 16 taškų) ir Makai Masonas (13 taškų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas