Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 08

Jaunojo vunderkindo rekordo neužteko – ASVEL krito paskutinėmis sekundėmis

Vilerbano ASVEL (8-20) supertalentas Victoras Wembanyama sužaidė rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje, bet jo atstovaujamas Prancūzijos klubas nesugebėjo trinktelėti duris reguliariojo sezono finiše. Prancūzai namuose 80:81 (23:20, 18:20, 15:23, 24:18) suklupo prieš Milano „Olimpia“ (19-9).
Vilerbano ASVEL krepšininkai
Vilerbano ASVEL krepšininkai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

18-metis V.Wembanyama šiose rungtynėse per 26,5 minutės įmetė 18 taškų (3/7 dvit., 4/5 trit.), atkovojo 6 ir prarado 3 kamuolius, blokavo 1 metimą ir surinko 14 naudingumo balų.

220 cm ūgio prancūzas pagerino prieš dvi savaites Kaune pasiektą savo taškų rekordą (14). Tiesa, prieš „Žalgirį“ jis surinko dar ir 23 naudingumo balus, o tai išlieka geriausiu jaunojo talento, kuriam prognozuojamas pirmas šaukimas 2023 m. NBA naujokų biržoje, rezultatu.

Karjeros rekordus prieš „Olimpia“ gerino ir kitas ASVEL žaidėjas – Davidas Lighty. Amerikietis per 25 minutes pelnė net 28 taškus (7/11 dvit., 3/4 trit., 5/7 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 29 naudingumo balus, pagerindamas rezultatyvumo ir naudingumo asmeninius rekordus Eurolygoje.

Vis dėlto pergalės ASVEL tokie pasirodymai neatnešė, nors Prancūzijos ekipa buvo labai arti jos.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje svečiai iš Milano dar turėjo dviženklį pranašumą (70:58), bet daugiausiai D.Lighty pastangomis ASVEL sugrįžo į rungtynes ir likus pusantros minutės net išsiveržė į priekį – 76:75.

Tuomet „Olimpia“ vėl susigrąžino persvarą ir pirmavo vienu tašku likus 10 sekundžių (81:80), bet paskutinė ataka priklausė ASVEL.

Jos smaigalyje atsidūrė Chrisas Jonesas, susikūręs laisvą metimą iš vidutinio nuotolio, tačiau amerikietis nepataikė, o kamuolį atkovojęs V.Wembanyama išmesti į krepšį jau nespėjo.

Milano klubas prieš šias rungtynes buvo išretintas koronaviruso – juo užsikrėtė neįvardinti penki komandos nariai. Prieš ASVEL nerungtyniavo traumą besigydantis Luigi Datome, o taip pat – Sergio Rodriguezas, Troy Danielsas, Shavonas Shieldsas ir dėl dopingo diskvalifikuotas Konstantinos Mitoglou.

ASVEL reguliariojo sezono galutinė vieta paaiškės rytoj, kai paskutines rungtynes sužais Atėnų „Panathinaikos“. Jei graikai laimės prieš Stambulo „Fenerbahče“, tuomet ASVEL bus 14-as, jei pralaimės – 13-as.

Galutinę savo poziciją tik rytoj sužinos ir „Olimpia“ klubas. 19 pergalių surinkę „dizaineriai“ bus treti, jei Madrido „Real“ nusileis Miuncheno „Bayern“, bet nukris į ketvirtą vietą, jei „karaliai“ įveiks bavarus.

ASVEL: Davidas Lighty 28 (29 naud. bal.), Victoras Wembanyama 18 (4/5 trit., 6 atk. kam.), Kostas Antetokounmpo 11, Chrisas Jonesas 10.

„Olimpia“: Malcolmas Delaney 24 (5/9 trit.), Tomasso Baldasso 13, Devonas Hallas 11 (6 rez. perd.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas