Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 09

Jonavos ir Kėdainių klubai sužinojo galimus varžovus FIBA Europos taurėje

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) klubai Jonavos „CBet“ ir Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ sužinojo savo galimus varžovus FIBA Europos taurės turnyre.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Virginijaus Šeškaus vadovaujama Jonavos ekipa rugsėjį kausis dėl vietos FIBA Čempionų lygoje, kur jau pirmajame etape laukia grėsmingas Strasbūro SIG komandos iššūkis, o nesėkmės atveju dalyvautų antrajame pagal pajėgumą FIBA klubiniame turnyre.

Miunchene ištraukus jo burtus paaiškėjo, kad „CBet“ patektų į C grupę, kurioje jos varžovėmis būtų Kauhajokio „Karhu Basket“ iš Suomijos, kažkuri Europos taurės atrankoje laimėjusi komanda (Nikosijos „Keravnos“ iš Kipro, Rostoko „Seawolves“ iš Vokietijos arba Skopjės „Feniks 2010“ iš Šiaurės Makedonijos) ir Čempionų lygos atrankos neįveikusi komanda (Levicės „Loser“ (Slovakija), „Larnaca“ (Kipras), Tbilisio TSU (Sakartvelas) arba Lisabonos „Benfica“ (Portugalija)).

Savo ruožtu „Nevėžis“ žais turnyro atrankoje. Joje kėdainiškiams teks susidurti su „Porto“ iš Portugalijos bei Manisos BBSK iš Turkijos, o bilietą į pagrindinį turnyrą gaus tik viena komanda.

Šio atrankos kelio nugalėtojai keliaus į E grupę, kurios likusios ekipos paaiškės pasibaigus FIBA Čempionų lygos atrankai.

FIBA Europos taurėje žais 40 komandų, suskirstytų į 10 grupių. 13 klubų iškart gavo vietą grupių etape, septynios atkeliaus iš atrankos turnyrų, o dar 20 klubų prisijungs iš FIBA Čempionų lygos atrankos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas