Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 27

Juodkalnijos krepšiniui vadovaus krūvą milijonų NBA lygoje uždirbęs bokštas

Vienas žymiausių Juodkalnijos krepšininkų Nikola Pekovičius artimiausiu metu turėtų perimti savo šalies krepšinio federacijos prezidento vairą.
Nikola Pekovičius
Nikola Pekovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip praneša Juodkalnijos dienraštis „Vijesti“, 35-erių buvęs vidurio puolėjas į prezidento postą bus siūlomas per ketvirtadienį vyksiantį valdybos posėdį. Neabejojama, kad N.Pekovičius bus patvirtintas federacijos vadovu ir pakeis dabartinį vadovą Veseliną Barovičių.

Prieš penkerius metus karjerą baigęs krepšininkas nuo praėjusių metų ėjo Juodkalnijos krepšinio rinktinės vadovo pareigas.

N.Pekovičius turėjo neilgą, bet produktyvią karjerą.

2005-2008 m. jis atstovavo Belgrado „Partizan“ ir iškilo Eurolygoje, kurią laimėjo 2009-aisiais jau būdamas Atėnų „Panathinaikos“ nariu.

Dar po metu, 2010 m., galingo stoto centras pakėlė sparnus už Atlanto ir pasirašė sutartį su „Minnesota Timberwolves“ klubu, kuriam iš viso atstovavo šešis sezonus iki pat 2016 metų.

Geriausiame sezone N.Pekovičius buvo vienas sunkiausiai stabdomų NBA centrų – 2013-2014 m. jis rinko po 17,5 taško ir 8,7 atkovoto kamuolio per mačą.

Iš viso per NBA karjerą juodkalnietis spėjo uždirbti net 73 mln. JAV dolerių, jau nekalbant apie sumas, kurias jis gavo dar žaisdamas Europoje.

Dėl nuolatinių traumų karjerą baigęs N.Pekovičius spėjo pažaisti ir Juodkalnijos rinktinėse. Su jaunimo (iki 20 metų) nacionaline komanda jis laimėjo Europos čempionato auksą ir bronzą, o 2011-aisiais atstovavo savo šaliai žemyno pirmenybėse Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas