Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 10

Jure Zdovcas – apie ryšį su Šaru, R.Jokubaičio potencialą ir „Barcelonos“ silpnybes

Kauno „Žalgiris“ pasitinka stipriausią Eurolygos komandą, kuri lapkričio mėnesį „Palau Blaugrana“ arenoje Lietuvos čempionams nepaliko jokių šansų, tačiau Jure Zdovcui patinka pastaruoju metu auklėtinių demonstruojama sportine forma ir jis tiki pergale prieš Šarūną Jasikevičių ir jo „Barceloną“.

„Aš slovėnas, mes irgi turime Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kuri pas mus yra ne kovo, o birželio mėnesį, – mačo su „Barcelona“ išvakarėse kalbėjo Lietuvos čempionų strategas Jure Zdovcas. – Sveikinimai visiems lietuviams, tikiuosi, kad jie atvyks mūsų palaikyti. Prižadu, kad aikštėje mes atiduosime visas jėgas.“

Kauno „Žalgirio“ kelyje – Eurolygos viršūnėje (21-5) esanti „Barcelona“, kurioje rungtyniauja buvęs žalgirietis Rokas Jokubaitis, prie šoninės linijos vadovauja Šarūnas Jasikevičius, o jam talkina visas būrys lietuvių.

Į Senojo žemyno čempionų titulą nusitaikiusi Katalonijos ekipa savo sąskaitoje turi 21 pergalę per 26 mačus ir tvirtai stovi pirmoje turnyro vietoje.

Tuo metu Jure Zdovco auklėtiniai praėjusią savaitę Berlyne pametė trijų pergalių ruožą, o pirmadienį LKL čempionate sunkiai susitvarkė su Alytaus „Dzūkija“.

„Jie favoritai, mes tai žinome. „Barcelona“ pirmauja lygoje, o mes esame paskutiniai. Galvoju, kad pastarieji keli mūsų mačai teikia optimizmo, o dabar žaisime namuose, kur jau parodėme keletą kartų, kad galime žaisti gerai prieš bet ką, – kalbėjo J.Zdovcas. – „Barcelona“ – puiki komanda su puikiu treneriu, visi tai žino. Nelengva prieš juos žaisti. „Barcelona“ visada nustebina kai kuriais taktiniais sprendimais puolime, triukais. Turėsime būti pasirengę ir žaisti fizišką krepšinį. Reikės komunikuoti, kalbėtis tarpusavyje, tikiuosi, jog galime pasiekti pergalę.“

Ispanijos taurę prieš tris savaites iškovoję Šaro vyrai vienu metu per visus turnyrus fiksavo 12 pergalių seriją, kol šalies pirmenybėse praėjusią savaitę atsimušė į „Valencia“ sieną.

Ant pergalingų bėgių „Barcelona“ sugrįžo po trijų dienų, išvykoje pamokiusi Fuenlabrados krepšininkus.

„Barcelona“ galybė atsispindi Mykolo Stumbro pateikiamuose skaičiuose: pirmas lygoje puolimo reitingas (116,4 taško), penktas gynybos reitingas (105,8 taško), geriausias tritaškių pataikymas (40,8 proc.), ketvirtas pagal gerumą pataikymas iš dviejų taškų zonos (54,5 proc.) ir antra vieta pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 18).

„Sunku pasakyti, ar „Barcelona“ yra pagrindinė favoritė laimėti titulą. Faktas, kad viena iš favoričių, kaip ir visada. Bet finalo ketvertas nėra sąžiningas dalykas. Vienas mačas, viena prasta diena tau ar gera varžovui, ir tu važiuoji namo. Negaliu pasakyti, jog tai yra gera sistema, – mintimis dalijosi J.Zdovcas. – Kaip minėjau, „Barcelona“ yra favoritė. Turi naujų žaidėjų, turi ir traumuotų krepšininkų, matysime, nes iki sezono galo dar daug rungtynių. Žinau Šarą. Jis spaus žaidėjus, kad jie duotų maksimumą ir laimėtų Eurolygą.“

VIDEO: „Žalia diena“: nauja Eurolygos lentelė, Šaro kalba ir Lietuvos talentai Barselonoje

Pagrindinę „Barcelona“ ekipos puolimo naštą ant savo pečių neša brangiausias Europos krepšininkas Nikola Mirotičius, besitaikantis į sezono MVP trofėjų.

31-erių metų 208 cm ūgio puolėjas Eurolygoje šį sezoną vidutiniškai renka po 16,5 taško (65,4 proc. dvit., 48,8 proc. trit., 86,4 proc. baud.), 5,3 atkovoto kamuolio, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 20 naudingumo balų.

Jis yra antras krepšininkas lygoje pagal rezultatyvumą (pirmas – Vasilije Micičius) ir efektyvumą (pirmas – Walteris Tavaresas).

„Žinoma, kad „Barcelona“ turi silpnybių. Kaip ir kiekvienose rungtynėse, turėsime gerai žaisti gynyboje, galbūt kažkur teks rizikuoti, kad sustabdytum kažką kitą. Matysime rungtynių eigoje. Puolime turėsime būti kantrūs. „Barcelona“ nėra puikiai besiginanti komanda – jie protingi, turi taisykles ir sistemą, bet tikiu, jog turi ir silpnų vietų“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

nuotr. Getty Images/euroleague.net/Rokas Jokubaitis
nuotr. Getty Images/euroleague.net/Rokas Jokubaitis

Svarbų vaidmenį „Barcelona“ komanda atlieka praėjusią vasarą prie klubo prisijungęs ir ketverių metų sudaręs 21-erių metų Rokas Jokubaitis.

Įžaidėjas ne tik neprapuolė bene stipriausioje Europos komandoje, bet ir tapo vienu vedlių – pelno po 7,8 taško (58,1 proc. dvit., 63,6 proc. trit., 75 proc. baud.), atkovoja po 1,9 kamuolio, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir įsirašo po 8,5 naudingumo balo per beveik 18 minučių ant parketo.

Jis buvo pagrindinis „Barcelona“ pergalės kalvis pirmajame tarpusavio mače „Palau Blaugrana“ arenoje.

„Jis tikrai pasitiki savimi. Rokas sulaukė šanso ir juo pasinaudojo, kai komandoje pasipylė traumos. Treneris juo pasitiki ir puikiai jį žino. Rokas agresyvus puolime, stiprus ir aukštas įžaidėjas, neabejoju, jog laukia šviesi ateitis“, – sakė J.Zdovcas.

Euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius
Euroleague.net/Šarūnas Jasikevičius

Paskutinį „Žalgirio“ mačą Alytuje praleido puolėjas Tyleris Cavanaugh, kurio likimas dėl dalyvavimo dvikovoje su „Barcelona“ paaiškės ketvirtadienio vakarą.

Likę žaidėjai, išskyrus Mantą Kalnietį, yra pasirengę žaisti.

„Tikiuosi, kad Tyleris žais. Jis turėjo specialų gydymą, šiandien treniruosis, o po treniruotės spręsime, ar galės žaisti“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

J.Zdovcas laukia susitikimo su Š.Jasikevičiumi, su kuriuo Šaro karjeros pradžioje kartu rungtyniavo Liublianos klube.

„Mes seni bičiuliai. Pastaruoju metu mūsų ryšys nėra kažkoks ypatingas, bet šiame darbe jį išlaikyti nėra lengva, – sakė J.Zdovcas. – Šaras visada spinduliavo energija, visada pasirengęs pasilinksminti ir eiti kažkur iš namų. Jis vis dar rodo šią energiją. Smagu jį stebėti. Kai matai jį ant suolo, prisiminimai sugrįžta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas