Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

K.Evansas – apie skaudžiausią karjeros naktį ir daugiau nei trenerį K.Maksvytį

„Verkiau tą naktį, kai patyriau traumą, bet kitą dieną daugiau apie tai galvoti ir gailėtis savęs nebegalėjau“, – 15min portalui prieš dvigubą šios savaitės Kauno „Žalgirio“ testą Ispanijoje pasakojo komandos vedlys Keenanas Evansas, atskleidęs, kokiose situacijose dar labiausiai yra juntami sudėtingos Achilo traumos padariniai.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / zalgiris.lt nuotr.

Pernykštį nuostabų Keenano Evanso sezoną staiga nutraukė rungtynių su Stambulo „Fenerbahče“ pradžioje patirta sudėtinga Achilo sausgyslės trauma, kurios gydymas ir reabilitacija truko daugiau nei pusmetį.

Krepšininkui iškart po rungtynių buvo padaryta operacija, o „Žalgiris“ nuo pirmų minučių dėjo visas pastangas, kad pastatytų žaidėją ant kojų. Tai ir daugiau nei treneriu amerikiečio vadinamas Kazys Maksvytis stipriai prisidėjo prie to, jog krepšininkas net nesvarstytų kitų klubų pasiūlymų ir dar sezonui liktų Nemuno saloje.

Po devynių mėnesių į Eurolygos turnyrą 26-erių metų 191 cm ūgio įžaidėjas iš Teksaso grįžo surengdamas neeilinį vakarėlį Italijoje. „Žalgiris“ dukart lipo iš 15 taškų duobės, o 25 K.Evanso taškai sugrįžimo mače Bolonijoje lėmė pergalę prieš vietos „Virtus“.

Krepšinio visuomenė nuo tokio krepšininko pasirodymo aikčiojo, bet jis tokį pasirodymą priėmė ramiai.

„Visai nesistebėjau tuo, ką padariau, kadangi žinojau, kiek įdėjau darbo ir treniruočių, kad galėčiau taip sužaisti, – sakė K.Evansas. – Jokios staigmenos čia nėra. Tikiuosi, kad galiu dar geriau.“

VIDEO: Evans pushes Zalgiris to road win! | Round 1, Highlights | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

Nors karjeras baigę atletai, kaip Linas Kleiza ar Jonas Mačiulis, iš savo patirties teigia, kad duobė po tokios traumos yra neišvengiama, K.Evansas tiki savo jėgomis paneigti šį mitą.

„Viskas priklauso nuo jūsų mąstymo ir darbo, kurį įdėjote. Negali apie tai galvoti, tiesiog turi žaisti. Galiausiai, jei tiki savimi, o aplink tave esantys žmonės tiki tavimi, tuomet gali viską“, – 15min sakė „Žalgirio“ variklis.

Kaip bebūtų, K.Evansas pripažįsta, jog Achilo traumos padariniai dar yra juntami.

„Tai atsispindi jėgoje ir pasitikėjime. Šie dalykai juntami po bet keturios sunkesnės traumos. Pasitikėjimas turi įtakos viskam, – sakė K.Evansas. – Dar yra toks psichologinis aspektas, kai prisibijai ir bandai išvengti traumos pasikartojimo, galvoji apie tai. Bet kai rungtynės prasideda, tuomet visos mintys sukasi tik apie krepšinį.“

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

15min portale – išsamus ir atviras pokalbis su K.Evansu apie sunkiausią vakarą karjeroje, daugiau nei trenerį Kazį Maksvytį, tris „Žalgirio“ naujokus, dvigubą Eurolygos savaitę Ispanijoje, Igno Brazdeikio išvykimą, JAV rinktinės pasirodymą pasaulio taurėje ir kaip atrodytų Amerikos komanda, sudaryta iš Eurolygos žaidėjų, įvykius Izraelyje bei gražiausią Kauno vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas