Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 25

Karalienės: Belgijos „katės“ pirmą kartą istorijoje tapo Europos čempionėmis

Slovėnijoje finišavo 2023-ųjų Europos moterų krepšinio čempionatas. Finalo mače Belgijos krepšininkės 62:58 (13:17, 12:15, 18:16, 21:10) palaužė Ispaniją.
Kyara Linskens
Kyara Linskens / nuotr. FIBA

Visas rungtynes „katėmis“ vadinama Belgijos moterų rinktinė vijosi savo varžoves, tačiau pasivijo ketvirtojo kėlinio antroje pusėje ir veržėsi į priekį. Likus žaisti dvi minutes, Belgija turėjo keturių taškų pranašumą ir tai buvo didžiausia jos persvara finale.

Kyara Linskens sužaidė fenomenaliai – pelnė 18 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir surinko 32 naudingumo balus. Emma Meesseman surinko 24 taškus, sugriebė 8 kamuolius, perėmė 5 kamuolius ir sukaupė 21 balą.

Belgijos rinktinei šis čempionatas yra istorinis – ji dar nė karto nebuvo žaidusi Europos pirmenybių finale, tad ir titulas belgėms – pirmas.

Ispanės Europos krepšinio karalienėmis yra tapusios keturis kartus. Tiesa, įdomu tai, jog Ispanijos komanda finale yra sugebėjusi nugalėti tik Prancūziją, prieš kitas varžoves Ispanijos rinktinė lemiamų rungtynių nėra laimėjusi.

Iki šio finalo komandos tarpusavyje buvo susitikusios aštuonis kartus, septynias pergales buvo iškovojusi Ispanija, tačiau istoriniai rezultatai auksiniame mūšyje įtakos neturėjo.

Europos čempionate Belgija taip ir nepralaimėjo.

Trečią vietą iškovojo Prancūzijos komanda, bronziniame mūšyje 82:68 palaužusi Vengriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas