Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

Karjerą baigia legendinis Eurolygos arbitras

Vienas garsiausių Eurolygos arbitrų Luigi Lamonica pranešė, jog Eurolygos finalo ketverto varžybos buvo paskutinis turnyras jo kaip teisėjo karjeroje.
Luigi Lamonica
Luigi Lamonica / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Legendinis Italijos arbitras, bendraudamas su „Eurohoops“ žurnalistu Vaggeliu Ioannou, pranešė, kad daugiau nebeteisėjaus, tačiau su krepšiniu visiškai neišsiskirs ir greičiausiai ateityje užims kiek kitokias pareigas.

Tiesa, 56-ąjį gimtadienį šiemet paminėjęs L.Lamonica kitokio sprendimo kaip tik kabinti švilpuką ant vinies ir nebeturi – pagal Eurolygos taisykles teisėjas jau pasiekė amžiaus ribą, iki kurios galima darbuotis arbitru.

Panaši situacija susiklostė ir vietinėse Italijos pirmenybėse, tik dar anksčiau – L.Lamonica savo gimtinėje švilpti nebegalėjo nuo 2016 metų.

Teisėjauti italas pradėjo nuo 1980 m., o 1996 m. gavo ir tarptautinę licenciją. Per karjerą L.Lamonica dirbo dviejose olimpinėse žaidynėse, dviejuose pasaulio čempionatuose, net šešiose Europos krepšinio pirmenybėse, o Eurolygos finalo ketverto nebuvo praleidęs nuo 2002 metų.

2019 m. jis darbavosi ir Lietuvoje – Karaliaus Mindaugo taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas