Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 06

Karjeros rekordo nesureikšminęs Sabas: „Svarbiausia, kad dabar turime šansą“

Strigęs pirmuose trijuose mačuose, Domantas Sabonis ryškiausiomis spalvomis atsiskleidė dvikovoje su Vengrija. Pasiekto karjeros rekordo jis nesureikšmino, žvelgęs į jo laukiantį puikiai pažįstamą oponentą Bosnijos ir Hercegovinos komandoje. „Svarbiausia, kad dabar turime šansą“, – kalbėjo D.Sabonis.

„Rytoj turime laimėti, o tuomet galėsime rašyti padėkos žinutes prancūzams“, – po pergalingų rungtynių prieš Vengriją sakė Domantas Sabonis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškovojo pirmąją pergalę Europos čempionate, po trijų nesėkmių paeiliui galiausiai įveikę Vengriją.

Vis dėlto svarbiausias lietuviams mačas vyko prieš tai, kai Kelno arenoje „Lanxess“ susigrūmė Prancūzijos bei Bosnijos ir Hercegovinos komandos.

Vincento Collet vadovaujami olimpiniai vicečempionai kiaulės lietuviams nepakišo ir bosnius įveikė 81:68.

„Žiūrėjome šias rungtynes. Manau, kad visa Lietuva stebėjo. Rūbinėje buvo įjungtas rezultatas, bet išjungė, nes visi žiūrėjo – kaip ir kas, kad galėtume susikoncentruoti šiam mačui. Prancūzai mums padėjo. Dabar mes atlikome pusę darbo, o ryt turėsime padaryti kitą pusę“, – po pergalės kalbėjo D.Sabonis.

Lietuvos rinktinės aukštaūgiai dominavo po krepšiu, kamuolius laimėję 48:26, o rungtynes galiausiai laimėjo 87:64.

„Manau, kad iš visų ketverių rungtynių turime pasiimti viską, ką darėme geriausiai, ir išpildyti rytojaus rungtynėse, – sakė D.Sabonis. – Šiandien daug keitėmės ginamaisiais, galbūt rytoj tai ir naudosime. Treneriai peržiūrės videoįrašus ir nuspręs, ką galime panaudoti rytoj.“

Pergalingame mače Domantas Sabonis per 25 minutes pelnė 19 taškų (6/6 dvit., 1/1 trit., 4/5 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 30 naudingumo balų.

Pastarasis rodiklis – geriausias per D.Sabonio karjerą rinktinėje.

„Turime pamiršti rungtynes, nes ryt laukia svarbiausias mačas, – nesureikšmino D.Sabonis. – Bandau kiekviename mače daryti savo darbą. Toks yra krepšinis – kartais eina, kartais ne. Svarbiausia, kad rytoj yra šansas. Jei laimėsime, praeisime į kitą etapą. Bandysime tai padaryti.“

Dėl išlikimo ir bilieto į aštuntfinalį Lietuvos rinktinė trečiadienį po pietų susikaus su Bosnija ir Hercegovina, visai kaip 2013-aisiais metais, kai vyko Mirzos Teletovičiaus ir Lino Kleizos šou.

„Greitai puolanti ir talentinga komanda. Jie turi daug metikų. Jie turi viską. Jie žaidžia stipriai, o ryt juos palaikys ir daug sirgalių. Ryt laukia tikra kova“, – sakė Sabas.

Domanto laukia akistata su bosnių lyderiu Jusufu Nurkičiumi, NBA praėjusį sezoną rinkusiu po 15 taškų, 11,1 atkovoto kamuolio ir 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Bus sunku. Jis labai didelis ir moka išnaudoti savo kūną. Mes su JV turėsime atsargiai elgtis su pražangomis“, – trumpai artėjančią dvikovą pakomentavo D.Sabonis.

VIDEO: „Iki paskutinio“: pelenais virtęs ir teisėjų skandalu pažymėtas J.Valančiūno gyvenimo mačas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas