Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 04

Kauno „Žalgiris“ meta tinklus ant Eurolygos žvaigždės

Bene sudėtingiausią sezoną klubo istorijoje užbaiginėjantis Kauno „Žalgiris“ pradeda komandos rekonstrukcijos darbus. Pirmiausia Lietuvos čempionai susitarė su treneriu Kaziu Maksvyčiu, o dabar meta tinklus ir ant vieno ryškiausių Eurolygos gynėjų Wade'o Baldwino, praneša 15min šaltiniai.

„Kiek žinau, „Žalgiris“ nori įsigyti Wade'ą Baldwiną, bet jis šiuo metu dar nenori sutikti su siūlomais pinigais. „Žalgiris“ tikisi, jog po Rusijos klubų nušalinimų nukris ir kainos. Nežinau, ar taip iš tikrųjų bus“, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo Linas Kleiza.

Šią informaciją patvirtino ir 15min šaltiniai – Kauno klubas iš tiesų veda derybas su Vitorijos „Baskonia“ lyderiu Wade'u Baldwinu, kurio vienerių metų kontraktas baigsis artėjančią vasarą.

VIDEO: Wade Baldwin | MVP Showreel | Turkish Airlines EuroLeague

Trečiąjį sezoną Europoje rungtyniaujantis 26-erių metų 193 cm ūgio gynėjas, garsėjantis sprogstama jėga ir atletiškumu, šį sezoną stipriausiame Senojo žemyno turnyre per 28 minutes fiksavo po 14,1 taško (51,2 proc. dvit., 33,3 proc. trit., 81,3 proc. baud.), atkovojo po 3,6 ir perėmė po 1,1 kamuolio, atliko po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, klydo po 2,7 karto ir rinko po 15,5 naudingumo balo.

Antroje Eurolygos sezono dalyje W.Baldwinas aštuonis kartus rinko 24 ar daugiau naudingumo balų.

Sužvėrėjęs amerikietis tapo rezultatyviausiu ir efektyviausiu „Baskonia“ krepšininku Eurolygoje.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Wade'as Baldwinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Wade'as Baldwinas

Vis dėlto kosminį krepšinį užsukęs krepšininkas „Baskonia“ ekipos į atkrintamąsias neišvedė. Reguliarųjį sezoną baskai užbaigė turėdami 12 pergalių ir 16 pralaimėjimų.

ACB čempionate – 11,4 taško (47,4 proc. dvit., 39,7 proc. trit., 75,7 proc. baud.), 3 atkovotų kamuolių, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 10,9 naudingumo balo Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio komandos draugo statistika.

„Baskonia“ šiuo metu yra aštuntoje pozicijoje – 14 pergalių ir 12 nesėkmių.

Galingą žaidimą W.Baldwinas demonstravo ir praėjusiame sezone Bavarijoje, kai pirmą kartą istorijoje Miuncheno „Bayern“ išvedė į Eurolygos atkrintamąsias, kuriose 2:3 nusileido Milano „Olimpia“ krepšininkams.

Gynėjas rinko po 15,3 taško, 3 atkovotus ir 1,1 perimto kamuolio, 4 rezultatyvius perdavimus ir 13,4 naudingumo balo.

Tai įspūdingas šuolis, lyginant su pirmuoju W.Baldwino sezonu Europoje, kai Pirėjo „Olympiakos“ ekipoje jis pasižymėjo 5,5 taško ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo statistika.

Iki etapo Graikijoje krepšininko karjeros kelias vinguriavo už Atlanto tarp NBA ir G lygų.

2016-aisiais metais jį 17-uoju šaukimu pasirinko „Memphis Grizzlies“ klubas, tačiau Tenesio valstijose W.Baldwinas iš viso sužaidė 33 mačus.

Per kitus du sezonus – 23 rungtynės vilkinti „Portland Trail Blazers“ marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas