Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 09

Kodėl FIBA grįžo prie Rusijos klausimo ir ką darys lietuviai?

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generaliniam sekretoriui Andreasui Zagkliui prabilus apie būsimą Rusijos ir Baltarusijos krepšininkų sugrąžinimo į tarptautines varžybas klausimo persvarstymą, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) galva skuba raminti, jog tai – nerealu.

Plačiai per krepšinio pasaulį prieš kelias dienas nuvilnijo FIBA galvos išsakytos mintys Prancūzijos dienraščiui „L'Equipe“.

Krepšinio funkcionierius iš Graikijos pranešė, kad balandį per FIBA valdybos posėdį bus svarstomas Rusijos ir Baltarusijos klausimas su galimybe grąžinti šias dvi karą Ukrainoje vykdančias šalis į pasaulio krepšinio šeimą.

„Yra tikimybė, kad Rusijos vyrų krepšinio rinktinė gaus galimybę dalyvauti FIBA priešolimpiniame atrankos turnyre, bet šis sprendimas bus priimtas balandį“, – teigė A.Zagklis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andreas Zagklis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andreas Zagklis

15min aiškinosi, ar „L'Equipe“ išsakytos mintys atitinka tikrąją FIBA poziciją, ir gavo patvirtinimą.

Krepšinio valdymo organo atsiųstuose paaiškinimuose išdėstytos tos pačios mintys, kurias A.Zagklis išsakė „L'Equipe“, bet priduriama, jog FIBA pozicija nuo pastarojo posėdžio prieš tris mėnesius, kai Rusijos ir Baltarusijos suspendavimas buvo pratęstas, nėra pasikeitusi.

FIBA taip pat pridūrė, jog nėra gavusi nurodymo arba rekomendacijų svarstyti šį klausimą iš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC), su kuriuo Rusijos klausimu konsultuojasi nuolat.

15min su LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Balčiūnu aiškinosi, kodėl FIBA grįžo prie Ukrainą naikinančių valstybių klausimo, kiek realu, kad bus priimtas joms palankus sprendimas ir kaip šiuo atveju elgsis lietuviai.

Svarstymas „iš reikalo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas