Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kontroversiška istorija: dėl prancūzo palikimo oro uoste prisiminė ginčą su Šaru

Buvęs „Barcelona“ krepšinio klubo sporto direktorius Nacho Rodriguezas papasakojo seną, bet įdomią istoriją, kaip klubą treniruojant Šarūnui Jasikevičiui buvo sprendžiama tuometinio įžaidėjo Thomaso Heurtelio problema, kilusi per išvyką į Stambulą.
Šarūnas Jasikevičius ir Thomasas Heurtelis
Šarūnas Jasikevičius ir Thomasas Heurtelis / „Scanpix“ nuotr.

Thomas Heurtelis turi prastą reputaciją.

Prancūzijos krepšininkas nuo 2022 metų atstovauja Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui Rusijoje, nors ši šalis bombarduoja Ukrainos miestus ir žmones.

Dėl Th.Heurtelio didelis sąmyšis kilo 2021 metų pabaigoje, kai jis atstovavo „Barcelona“ klubui.

Tada gruodį turėjo įvykti savotiški mainai su Stambulo „Fenerbahče“, kai Šarūno Jasikevičiaus treniruojamas Barselonos klubas nusprendė, kad įžaidėjo pozicijoje geriau tiktų Turkijos klube rungtyniavęs Leo Westermannas.

„Barcelona“ kaip tik žaidė rungtynes Stambule, kai visi galvojo, kad Th.Heurtelis persikels į „Fenerbahče“ klubą ir liks Turkijoje. Tačiau krepšininkas panoro skristi su Barselonos komanda atgal iš Turkijos.

Jam buvo neleista to padaryti, nes pasigirdo žinia, kad Th.Heurtelis kelsis ne į „Fenerbahče“ , o į Madrido „Real“. Atskirtas nuo komandos krepšininkas buvo paliktas Stambule.

Tai buvo plačiai aptariamas skandalas, nors visos pusės nedaugžodžiavo. Tik dabar buvęs „Barcelona“ sporto direktorius Nacho Rodriguezas papasakojo apie situaciją iš savo prizmės per interviu sport.jotdown.es.

„Papasakosiu viską ir tai bus pirmas kartas, kai tai padarysiu, – Ispanijos leidiniui sakė tuomet klube dirbęs ispanas, pats buvęs „Barcelona“ krepšininkas, žaidęs su Š.Jasikevičiumi drauge per auksinį 2002-2003 m. sezoną. – Aš pasikalbėjau su agentu Miško Raznatovičiumi, mes derėjomės, nes žaidėjas (Th.Heurtelis) norėjo išvykti, o treneris (Š.Jasikevičius) aikštėje juo nebesirėmė. Mes pasiekėme susitarimą, o sekmadienį, prieš Eurolygos rungtynes Stambule Miško pasakė man, kad Thomas nori keliauti su komanda.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Thomasas Heurtelis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Thomasas Heurtelis

Mes rengėmės pasirašyti sutartį su Westermannu, kuris žaidė „Fenerbahče“, tad ten liks laisva vieta toje pozicijoje. Tai turėjo būti tarsi apsikeitimas žaidėjais. Akivaizdu, kad pasiekus susitarimą, nebeklausi žaidėjo, ką jis toliau darys. Neįprasta klausti. Mes atkeliavome į Stambulą. Th.Heurtelis nebesitreniravo su mūsų komanda, o aš pagalvojau, kad jis praėjo medicininę peržiūrą „Fenerbahče“ klube.

Antradienio rytą mane pasiekė žinios, kad jis rengiasi sudaryti sutartį su Madrido „Real“. Mes jau buvome pasiekę susitarimą, kad sumokėsime jam praktiškai 90 proc. likusio kontrakto. Aš paskambinau agentui, kai paleidimo sutartyje dar trūko parašų, ir paklausiau apie tai. Jis atsakė, kad nieko nežino. „Paklausyk, jis negali keltis į Madridą. Aš nemokėsiu jūsų pusei, nes jis keliasi pas didžiausią priešą“, – pasakiau jam. Pasakiau aiškiai, kad nepasirašysiu dokumentų ir tai paaiškinau žaidėjui.

Po rungtynių nuėjau į komandos persirengimo kambarį. Šaras paklausė manęs: „Ei, Nacho, Heurtelis su mumis nekeliaus, ar ne?“ Aš pasakiau, kaip mes galime palikti žaidėją per pandemiją? „Šarai, jis turi keliauti bet kuriuo atveju. Mes negalime taip pasielgti“. Jis atsakė: „Ne, Nacho, taip negali būti. Jis juk nori vykti į Madridą“. Aš pasakiau: „Ne, ne, ne, Šarai, negalime supainioti šių dviejų dalykų“. Ir išėjau.

Aš pasikalbėjau su klubo žmonėmis, jie pasakė, kad negalime palikti jo Stambule. Kai grįžau į persirengimo kambarį, ten buvo visas štabas, – devyni žmonės. „Ei, Nacho, ar gerai apie tai pagalvojai?“, – buvau paklaustas. Aš atsakiau: „Žinoma, jis vyksta su mumis. Jei jis turėjo keliauti į Madridą, ką gi – jis jau sutaręs. Rytoj mums tai nerūpės.“ Tada Šaras pasakė man, kad taip negali būti. „Ką jūs manote?“, – jis paklausė viso štabo. Kilo diskusija.

Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Scanpix/dpa/picture-alliance nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Visi (fizinio rengimo treneris, gydytojai, komandos atstovai, treneriai) pasisakė vienas po kito, kad „ne“ – už tai, ką jis (Th.Heurtelis) padarė, jis turi likti Stambule. Aš nesutikau, bet jei devyni žmonės taip nusprendžia, yra kaip yra. Gerai, palikime jį čia, duokime lėktuvo bilietą ir palikime viešbutyje.“

N.Rodriguezas pasakojo, kad dar pasitaręs su kitu klubo vadovu, ir šis neprieštaravo, jei jau taip visi nusprendė.

„Kitą dieną pabudau anksti ir radau daugybę žinučių telefone. Užsisuko sniego kamuolys“, – apie kilusį skandalą, kuomet paaiškėjo, kad „Barcelona“ paliko Th.Heurtelį Stambule“, – pasakojo jis.

N.Rodriguezas teigė, kad jam teko prisiimti atsakomybę, o dabar jis gailisi nusileidęs Š.Jasikevičiui ir kitiems.

„Negali taip pasielgti su savo komandos žaidėju. Tai buvo rimta klaida palikti Heurtelį Stambule, – teigė buvęs „Barca“ sporto direktorius. – Galvojau, kad kažkuriuo metu kažkas išstos ir pasakys, kad toks buvo klubo sprendimas. Aš paskambinau žaidėjams ir visi viską puikiai suprato. Kai kurie man paskambino ir pasakė, kad nenusipelniau visko, kas nutiko.

Komanda buvo labai profesionali ir turėjo susitelkti likusiai sezono daliai. Problema, kad pats save laikiau labai lojaliu klubui, savo kompanijai, savo darbui, komandos draugams. Aš nesikratau atsakomybės, nieko nekaltinu. Atsakomybė tenka man, nes turėjau pasakyti „ne“, neklausydamas kitų.

Tačiau, kai devyni žmonės iš krepšinio pasaulio, kuriame jie visi yra daug metų, sako „ei, turi apie tai pagalvoti“, taip ir pasielgi. Bet žinoma, yra rimta palikti žaidėją štai tokiu būdu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas