Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 20

Saldus „Lietuvos ryto“ revanšas: nušluota ALBA ir nušvilptas Marius Grigonis

Vilniaus „Lietuvos rytas“ namuose galingai 94:73 (18:13, 26:22, 25:14, 25:24) atsirevanšavo Berlyno ALBA ekipai ir pakilo į antrąją vietą Europos taurės C grupėje. Rekordinę minią sirgalių šį sezoną Europos taurėje surinkusi „Siemens“ arena ypač aršiai pasitiko Vokietijos ekipoje rungtyniaujantį Marių Grigonį, kuris prieš pirmąją akistatą pareiškė, kad nežaistų „Lietuvos ryte“.
Marius Grigonis
Rungtynių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dar prieš rungtynes buvo aišku, kad paskutinės Europos taurės namų rungtynės Vilniaus klubui bus rekordinės. Pirmą kartą šį sezoną komandos susirinko palaikyti daugiau nei 8500 aistruolių.

Šie jau per apšilimą nušvilpė Lietuvos rinktinės krepšininką M.Grigonį. ALBA žaidėjas prieš pirmąją komandų akistatą Berlyne paneigė gandus, kad prieš sezoną vedė derybas su „Lietuvos rytu“ ir pareiškė, kad kaip „Žalgirio“ sirgalius greičiausiai net nesvarstytų galimybės žaisti Vilniuje. Tai sukėlė vilniečių sirgalių pyktį ir jis buvo išlietas pergalingose rungtynėse. ALBA ekipai M.Grigonis pelnė 9 taškus.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmavo visų rungtynių metu, o prieš ketvirtąjį kėlinį buvo sukaupęs net 20 taškų pranašumą (69:49). Vilniečiai užliejo ALBA tritaškiais – pataikė 12 iš 26.

Į komandą vis geriau įsiliejo naujokai Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir po traumos sugrįžęs Egidijus Mockevičius.

Rezultatyviausias su 21 tašku buvo Travisas Petersonas. Benas Madgenas pridėjo 19 taškų.

„Lietuvos rytas“ jau užsitikrino vietą „Top 16” etape ir antrąją Kalėdų dieną gali įsitvirtinti antroje C grupės vietoje. Komandai reikia išvykoje nugalėti Limožo CSP ekipą.

Pirmajame komandų sezono susitikime ALBA šventė pergalę 93:86.

Prieš tai, šeštadienį, „Lietuvos ryto“ dar lauks karšta LKL akistata su Panevėžio „Lietkabeliu“.

„Lietuvos rytas“: T.Petersonas 21, B.Madgenas 19, M.Girdžiūnas 14, M.Echodas 10, M.Normantas, E.Mockevičius, A.Butkevičius, R.Giedraitis ir J.Baronas po 5, C.Krameris 3, M.Lukauskis 2.

ALBA: B.Radosavljevičius 14, N.Giffey 10.

C grupė Perg. Pral. +/-
1. Krasnodaro „Lokomotiv“ 8 0 84
2. Vilniaus „Lietuvos Rytas“ 5 4 57
3. Berlyno ALBA 5 4 17
4. Limožo CSP 5 4 -15
5. Bilbao „Basket“ 2 6 -38
6. Belgrado „Partizan“ 1 8 -105

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – ALBA 94:73

T.Petersonas pataikė du tritaškius iš eilės – 77:51. ALBA jau turėjo mažai šansų išsikapstyti iš užklupusios tritaškių liūties. R.Kurtinaitis į kovą metė ir retai Europos taurėje žaidžiantį M.Normantą. E.Mockevičius gavo penktą pražangą ir buvo priverstas sėstis ant suolo. Jis spėjo pelnyti 5 taškus. Penktą pražangą užsidirbo ir M.Echodas. Jis pasižymėjo dvigubu dubliu – 10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių. Rungtynes simboliškai baigė galingas M.Lukauskio dėjimas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Trečiasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – ALBA 69:49

E.Mockevičius pataikė iš po krepšio ir išprovokavo pražangą. Rungtynėse su Šiaulių ekipa vos penkias minutes žaidęs krepšininkas žaidžia vis užtikrinčiau. Tiesa, vilniečiai kėlinio pradžioje suklydo net tris kartus, kai per du kėlinius – tik du. S.Butterfieldo tritaškis sumažino skirtumą iki 6 taškų. A.Butkevičiaus tritaškis sugrąžino vilniečiams dviženklę persvarą 51:40. T.Petersonas pataikė tritaškį paskutinę atakos sekundę. Po B.Madgeno metimo „Lietuvos rytas“ jau turėjo 16 taškų pranašumą (58:42). Ir jie nesiruošė sustoti. M.Girdžiūnas smeigė tritaškį – 61:42. R.Giedraitis padidino pranašumą iki 20 taškų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Antrasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – ALBA 44:35

Kėlinys prasidėjo B.Madgeno ir R.Giedraičio tritaškiais. M.Girdžiūnas pelnė penkis taškus iš eilės ir vis geriau įsiliejo į R.Kurtinaičio schemas. „Lietuvos rytas“ pirmavo 31:22. B.Madgeno dvitaškis didino šeimininkų persvarą iki 12 taškų. Australas buvo rezultatyviausias Vilniaus klube su 10 taškų. Po T.Petersono dvitaškio vilniečiai pasiekė rekordinę, 13 taškų persvarą 47:13. Tačiau P.Sivos tritaškis greitai sumažino skirtumą iki vienženklio. Po pirmosios rungtynių dalies „Lietuvos rytas“ pirmavo 44:35.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Pirmasis kėlinys: „Lietuvos rytas“ – ALBA 18:13

Rungtynes pradėjo T.Petersono tritaškis ir J.Barono reidas su taikliu metimu viena ranka (5:0). Po dviejų iš eilės M.Echodo dvitaškių vilniečiai pirmavo 9:2. Po M.Grigonio perdavimo S.Peno tritaškiu mažino skirtumą, bet po lietuvio klaidos M.Echodas smeigė dar vieną taiklų metimą (11:5). Komandos naujokas A.Butkevičius pataikė abu baudos metimus. Švilpimai nesutrukdė M.Grigoniui pataikyti nuo baudų linijos. Aikštėje pasirodė Europos taurėje debiutuojantis E.Mockevičius. ALBA buvo priartėjusi 13:14, tačiau svarbų tritaškį smeigė J.Baronas.

Startiniai penketai

„Lietuvos rytas“: Chrisas Krameris, Martynas Echodas, Jimmy Baronas, Travisas Petersonas, Arnas Butkevičius.

ALBA: Akeemas Vargas, Marius Grigonis, Dennisas Cliffordas, Luke'as Sikma, Stefanas Peno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito