Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 20

Krepšinio arbitražo teismas leido žaidėjų atlyginimus nurėžti perpus

FIBA Krepšinio arbitražo teismas (BAT) paskelbė rekomendacijas, kaip klubai turėtų elgtis koronaviruso pandemijos metu sustabdžius ar nutraukus įvairių lygų varžybas.
Thomas Walkupas
Thomas Walkupas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rekomendacijose nurodoma, kad žaidėjams, kurių mėnesinis atlyginimas siekia iki 2,5 tūkst. eurų, uždarbis gali būti nukirptas iki 20 proc.

Krepšininkai, kurių alga yra didesnė nei 2,5 tūkst., gali netekti iki 50 proc. uždirbamos sumos.

Šios rekomendacijos nėra privalomos, tačiau jomis klubai gali remtis tuo atveju, jei ginčai su žaidėjais galiausiai pasuktų teismų keliu.

Tiesa, pranešama, kad nagrinėjant konkrečius atvejus, BAT atkreips dėmesį ne tik į krepšininko gaunamą mėnesinį atlyginimą, bet ir į kitus kriterijus – kaip koronavirusas paveikė klubo finansinę situaciją, žaidėjo ar trenerio finansinius įsipareigojimus ir kt.

Krepšinio arbitražo teismas taip pat pažymi, kad koronaviruso pandemija nėra priežastis klubams vienašališkai nutraukti sutartis. Teigiama, kad pandemijos sukeltos finansinės krizės pasekmes turi dalintis visos pusės.

Eurolygoje kai kurios komandos finansinius klausimus jau ėmėsi spręsti savarankiškai – dalis atlyginimų jau nubraukta „Barcelona“, Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“ krepšininkams, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Valencia“ savo žaidėjams išmokės visą sutartą uždarbį, o Tel Avivo „Maccabi“ įšaldė algų mokėjimą iki bendro Eurolygos ir žaidėjų profsąjungos sprendimo.

Tuo tarpu nutrauktoje Lietuvos krepšinio lygoje tik Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“ susitarė su žaidėjais dėl kompensacijų. Kai kurie kiti klubai atlyginimų žaidėjams nemoka nuo kovo 13-osios, kai buvo paskelbta apie sezono pabaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas