Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 05

Krizė Milane: kol kaltę verčia Mantui Kalniečiui, lietuvis sužaidė geriausią mačą Italijoje

Milane – krizė. Kol Milano „Emporio Armani“ treneris Jasminas Repeša po pralaimėjimų pirštu rodo į Mantą Kalnietį, lietuvis savo vertę įrodinėja aikštėje. Kritikos sulaukęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas sužaidė geriausias rungtynes Italijos čempionate.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“ nuotr.

Prie „Emporio Armani“ pergalės prieš Trento „Dolomiti“ 30 metų krepšininkas per 17 minučių prisidėjo 11 taškų (4/4 dvit., 1/1 trit.), 4 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 16 naudingumo balų.

Tai buvo rezultatyviausios M.Kalniečio rungtynės Italijos čempionate šį sezoną. Jis taip pat pakartojo sezono naudingumo balų rekordą.

Po tokio įžaidėjo pasirodymo galbūt šiek tiek atvės treneris Jasminas Repeša. „Gazzetta dello Sport“ duomenimis, kroatas yra labiausiai nepatenkintas M.Kalniečio ir serbo Miroslavo Raduljicos žaidimu. Jų dienos Milane gali būti suskaičiuotos, ypač, kai klubo prezidentas Livio Proli patvirtino, kad trenerio tikrai neatleis.

„Kad nebūtų spekuliacijų ir manipuliacijų, pasikartosiu, kad treneris Milane yra neliečiamas. Mes pirmaujame Italijos čempionate, o Eurolygoje vis dar esame kelyje į ketvirtfinalį. Taip, dabar komandai sunku, bet turėtume užsidaryti salėje ir ten sunkiai dirbti. Taip pat vertiname, kurie žmonės gali vesti šią komandą į priekį“, – perspėjo L.Proli.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis ir Jasminas Repeša
„Scanpix“ nuotr./Mantas Kalnietis ir Jasminas Repeša

Kritikos sulaukęs M.Kalnietis šį sezoną Eurolygoje per 16 minučių pelno vid. 5,2 taško, atlieka 3,1 rezultatyvaus perdavimo, klysta 1,5 karto ir renka 6,6 naudingumo balo.

Atakų organizatorius Italijoje kritikuojamas neva dėl to, kad neatsiduoda krepšiniui šimtu procentų ir aikštėje neįdeda visų pastangų. Tokias pastabas girdėti keista, nes Lietuvos rinktinėje M.Kalnietis buvo žinomas kaip vienas labiausiai komandai atsidavusių žaidėjų.

Tuo tarpu „Emporio Armani“ treneris J.Repeša labiausiai tūžo po pralaimėjimo Kazanėje, kur „Emporio Armani“ krito net 21 taško skirtumu 79:100. Eurolygoje Milano klubas patyrė jau trečią pralaimėjimą iš eilės, o M.Kalnietis į Rusijos klubo krepšį per 20 minučių įmetė 5 taškus (2/6 met., 4 naud. bal.).

„Gazzetta dello Sport“ teigimu, susidaro įspūdis, kad kai kurie „Emporio Armani“ žaidėjai nebetiki savo treneriu. Krepšinyje logiška, kad tokiu atveju dažniausiai su komanda turi atsisveikinti treneris, nes paprasčiausiai pigiau išmesti vieną trenerį nei kelis žaidėjus. Bet L.Proli rodoma ištikimybė J.Repešai kelia didelių klaustukų dėl M.Kalniečio ateities Milane.

„Emporio Armani“ kapitonas Andrea Cinciarini malšina aistras: „Ieškoti kaltų ir badyti pirštais beprasmiška. Kalti visi. Trenerių paruoštas žaidimo planas veikia gerai. Komandoje tikrai nėra tokių, kurie žaidžia prieš Repešą. Tiesiog puikiai atrodome kai kuriomis atkarpomis, tačiau gerai žaisti reikia visas 40 minučių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas