Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 28

L.Dončičiaus lyderyste besidžiaugiantis Slovėnijos kapitonas: „Lietuva yra favoritė“

Slovėnijos rinktinė su Luka Dončičiumi priešakyje jau nuo penktadienio vieši Kaune, kur, kaip ir Lietuvos nacionalinė komanda, kovos dėl vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse. Pagrindine Lietuvos rinktinės varžove įvardinamos Slovėnijos kapitonas Edo Muričius Lietuvą vadina favorite, o štai treneris Aleksandras Sekuličius taip teigti neskuba.
Edo Muričius
Edo Muričius / „Scanpix“ nuotr.

Slovėnai savo žygį olimpinės svajonės link pradės diena vėliau nei Lietuva – trečiadienį mūšiu su Angola. Jau kitą dieną slovėnų lauks akistata su Lenkija.

Šeštadienį vyks olimpinės atrankos pusfinaliai, o sekmadienį dvi stipriausios komandos stos į žūtbūtinę kovą dėl vienintelio bilieto į Tokiją.

Mano nuomone, Lietuva yra favoritė.

„Atvykome su vienu tikslu – Tokijo žaidynės. Darysime viską, kad tai pasiektume. Matėme savo varžovus viešbutyje, žinome, kad jie geri, kad bus sunkus turnyras“, – kalbėjo slovėnų kapitonas E.Muričius.

Ir iškart prilipdė etiketę Lietuvai.

„Mano nuomone, Lietuva yra favoritė, žinome, kad arenoje bus daug žmonių, bet darysime viską, kad juos nugalėtume ir patektume į olimpines žaidynes“, – sakė 29-rių puolėjas.

Treneris A.Sekuličius,15min paklaustas, ar sutinka su savo auklėtinio nuomone, šypsojosi ir greitų išvadų nedarė.

„Lietuviai yra šeimininkai, turės puikių sirgalių užnugarį. Jie gali būti favoritai, bet prieš susitikdami su jais, turime gerai sužaisti ankstesnes rungtynes. Kai jau ateis laikas žaisti su lietuviais, tada nuspręsime, ar Edo teisus. Noriu atiduoti pagarbą visiems varžovams, o tada jau spręsime, kas yra favoritas“, – pasakojo A.Sekuličius.

Slovėnai džiaugiasi L.Dončičiaus lyderyste. E.Muričius, kalbėdamas apie jaunąją „Dallas Mavericks“ superžvaigždę, teigė, kad jis yra ne tik šio turnyro geriausias žaidėjas, bet ir vienas iš trijų geriausių pasaulyje.

„Žaisdami su juo labiau savimi pasitiki visi. Žinome, kad jis mus suras aikštėje, mes tik turime to tikėtis. Jis turi ypatingą energiją, su juo tiesiog smagu žaisti. Bandysime sekti paskui jį, jis mūsų lyderis. Bandysime jam kuo daugiau padėti, bet su Luka žaisti yra malonumas. Ne visi turi tokią galimybę rungtyniauti su Luka, tad tai didžiulė privilegija“, – teigė E.Muričius.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Luka Doncic
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Luka Doncic

Treneris pasakojo, kad jau puikiai veikia ir visai neseniai pilietybę gavusio Mike'o Tobey bei L.Dončičiaus duetas.

„Komanda puikiai priėmė Mike'ą, labai laukiu ateinančių rungtynių, matysime, kaip atrodysime, kai jau žaisime rungtynes, turinčias reikšmę“, – kalbėjo A.Sekuličius.

Slovėnai neslepia, kad pirmos šalies istorijoje olimpinės žaidynės turėtų ypatingą reikšmę krepšinio rinktinei.

„Nebuvome pasaulio čempionate, nors buvome Europos čempionai. Tai buvo paskutiniai metai, kada ši komanda galėjo žaisti kartu, – prisiminė E.Muričius. – Dabar yra naujų žaidėjų, turime naują komandą, kuri yra puiki, mes puikiai vienas kitą suprantame, nuo mažens žaidžiame kartu. Jei mums pavyks, tai bus mūsų svajonės išsipildymas. Kausimės iki paskutinės sekundės kartu, tikiuosi, kad to užteks.“

„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Sekuličius (antras iš kairės) jau dirbo Slovėnijos rinktinės štabe daug metų.
„Scanpix“ nuotr./Aleksandras Sekuličius (antras iš kairės) jau dirbo Slovėnijos rinktinės štabe daug metų.

„Manau, kad visos turnyro komandos yra kokybiškos, – teigė treneris A.Sekuličius. – Kai kurios dalyvavo olimpiadose anksčiau, žino, kas tai yra. Bet kad būtume sėkmingi, turime gerai startuoti, turime koncentruotis ties visais varžovais ir bandyti laimėti pirmąsias rungtynes.“

Slovėnijos rinktinės dvyliktukas: Luka Dončičius, Klemenas Prepeličius, Jaka Blažičius, Vlatko Čančaras, Zoranas Dragičius, Jakomas Čebašekas, Gregoras Hrovatas, Mike'as Tobey, Žiga Dimecas, Edo Muričius, Aleksejus Nikoličius, Luka Rupnikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas