Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 25

Labiau ne dėl pralaimėjimo liūdėję bosniai: „Tam, kad nugalėtum Lietuvą, turi žaisti tobulai“

Lietuvos krepšinio rinktinė išlieka nepralaimėjusi 2023 m. pasaulio čempionato atrankoje, kai priešiškoje atmosferoje svečiuose 78:77 palaužė Bosnijos ir Hercegovinos vyrus. Atkaklioje kovoje kritę bosniai po nesėkmės prieš lietuvius bedė pirštu į antrąją rungtynių pusę ir apgailestavo dėl komandos lyderio traumos.
Regimantas Miniotas
Regimantas Miniotas / FIBA nuotr.

5,5 tūkst. sirgalių minios, dalis kurios rungtynių metu apsinuogino ir kėlė kurtinantį triukšmą, palaikomi bosniai galingai pradėjo susitikimą ir kelis sykius turėjo 9 taškų pranašumą, o lietuvių į priekį nepraleido iki pat trečiojo ketvirčio vidurio.

Bet Arno Butkevičiaus gynybinių veiksmų ir Osvaldo Olisevičiaus tritaškių, kurių jis iš viso pataikė keturis, pakylėti lietuviai perlaužė rungtynių eigą trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo 24:15, o galiausiai išsaugojo trapią persvarą lemiamu metu.

„Lietuviai perlaužė rungtynių eigą antroje pusėje, – rašo bosnių portalas sport.avaz.com. – Svečiai atlaikė didelį mūsų komandos ir nuostabių sirgalių spaudimą ir pasiekė pergalę.“

„Nuosmukis mūsų žaidime buvo pastebimas antroje pusėje, tad Lietuva įgijo pranašumą 74:66 likus trims minutėms“, – priduria kitas bosnių naujienų tinklapis klix.ba.

Tiesa, bosniai pabaigoje kovėsi lyg liūtai ir sugebėjo sušvelninti skirtumą iki vieno metimo (72:74) bei turėjo galimybę išplėšti pratęsimą ar net pergalę, tačiau lietuvius link pergalės ištraukė solidi gynyba ir dar vienas O.Olisevičiaus tritaškis likus 14,6 sek., nutolinęs lietuvius iki 5 taškų (77:72).

„Tikra drama vyko pabaigoje, turėjome tris atakas, kad išlygintume rezultatą, bet deja, nepasinaudojome savo šansais, o svečiai pasiekė trečią pergalę trileriu virtusioje rungtynių kulminacijoje“, – pridūrė klix.ba.

Sport.avaz.com po rungtynių išskyrė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės vyriausiojo trenerio Vedrano Bosničiaus citatą, kai jis sakė, kad pagrindinė bosnių pralaimėjimo priežastis – natūralizuoto amerikiečio Johno Robersono trauma, neleidusi jam rungtyniauti prieš lietuvius.

„Turime kalbėti apie Robersono trūkumą ir tai, kad jis yra pagrindinė priežastis, kodėl šiandien negalime švęsti. Spaudimas kurį mūsų žaidėjai jautė pabaigoje, viską nulėmė. Nesugebėjome perlaužti rungtynių. Gerai kovėmės, bet tam, kad nugalėtum Lietuvą, turi žaisti tobulai“, – sakė praeityje Vilniaus „Lietuvos ryte“ trumpai žaidęs bosnis, kurį citavo N1.

FIBA nuotr./Vedranas Bosničius
FIBA nuotr./Vedranas Bosničius

„Leidome jiems pataikyti kelis tritaškius greitose atakose. Įspėjome žaidėjus, kad jie yra pavojingi metikai, bet tai vis tiek nutiko. Jie parodė, kad turi daugiau patirties negu mes“, – trenerį cituoja sport.avaz.com.

Tiek šis, tiek kiti bosnių portalai akcentavo ketvirtajame kėlinyje bosnių lyderio Miralemo Halilovičiaus patirtą traumą. 208 cm ūgio aukštaūgis, rungtyniaujantis Paryžiaus „Metropolitans 92“ klube, nesėkmingai nusileido ant žemės ir negalėjo padėti savo komandai mačo pabaigoje, nors prieš tai pelnė 20 taškų.

Jie parodė, kad turi daugiau patirties negu mes.

„Geriausias mūsų žaidėjas gavo traumą ketvirtame kėlinyje, – rašo „Oslobodjenje“. – Bosniją nugalėjo Lietuvos rinktinė, bet negana to, sirgalius labiausiai neramina Miralemo Halilovičiaus patirta trauma. Jis sužaidė fantastiškas rungtynes, pelnė 20 taškų, bet ketvirtame kėlinyje nusileisdamas ant žemės „drakonų“ kapitonas susižeidė ir negalėjo tęsti rungtynių.“

Apie M.Halilovičiaus traumą kalbėjo ir V.Bosničius.

„Liūdniausia, kad nežinome, kokio rimtumo jo trauma. Tai – didesnė netektis negu šiandienos pralaimėjimas“, – sakė strategas.

FIBA nuotr./Bosnija ir Hercegovina – Lietuva
FIBA nuotr./Bosnija ir Hercegovina – Lietuva

Pralaimėjimas pernelyg nenuliūdino ir bosnių žiniasklaidos. Šios šalies komanda pirmajame atrankos lange įveikė ir čekus, ir bulgarus, tad nepaisant pralaimėjimo prieš lietuvius išlieka antroje grupės vietoje.

„Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė pralaimėjo prieš Lietuvą, bet vis dar turi puikius šansus patekti į kitą etapą, – rašo klix.ba. – Į jį pateks trys geriausios grupės komandos, bet verta pažymėti, kad taškai, pasiekti šioje grupėje, liks galioti ir kitame etape, dėl to kiekvienos rungtynės yra svarbios.“

FIBA nuotr./Džananas Musa
FIBA nuotr./Džananas Musa

Lietuvos ir Bosnijos rinktinės antrąjį sykį turėtų susidurti jau sekmadienį Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje, tačiau šių rungtynių likimas pakibo ant plauko, kai bosniai neišvyko į Lietuvą šiandien popiet, motyvuodami tai „įtampa regione, kurią kelia Ukrainoje ketvirtadienio rytą Rusijos sukeltas karas“.

Daugiau apie bosnių sprendimą nevykti į Lietuvą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas