Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 02

Lemiamo mūšio Kaune laukiantis R.Jokubaitis: „Nerimo tikrai yra“

2:0 serijoje iki 3 pergalių pirmaujanti „Barcelona“ rytoj Kaune gali ir paslysti, tačiau Rokas Jokubaitis, vėl stosiantis į kovą prieš buvusią savo komandą, žada maksimalų susikaupimą ir pasiruošimą kovai dėl pergalės.

„Serija kol kas mūsų pusėje, bet kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Atvažiavome pasiruošę ir nekantraujame rytoj žengti į aikštę“, – išlipęs iš lėktuvo kalbėjo R.Jokubaitis.

Jis ir „Barcelona“ pirmąsias rungtynes prieš Kauno „Žalgirį“ laimėjo 91:69, tačiau antrosiose intrigos jau buvo gerokai daugiau – 89:81.

„Tikrai prasčiau gynėmės antrosiose rungtynėse. Su mūsų puolimu tikrai viskas yra gerai, – dėstė R.Jokubaitis. – „Žalgiris“ antrajame mače gynyboje įsivedė naujų dalykų. Tam ruošiamės. „Žalgiris“ dabar turės 15 tūkst. savo sirgalių, jei ne daugiau. Žinome, kaip gerai jie žaidžia Kaune. Tam ir ruošiamės – dideliam spaudimui, tiek iš aistruolių, tiek iš žaidėjų.“

VIDEO: Roko Jokubaičio komentaras

„Krepšinis toks dalykas – kas vyksta aikštelėje, tas vyksta aikštelėje, kas už jos ribų – tas už jos. Mes į aikštelę išeiname daryti savo darbą. Kartais viena pusė būna nelaiminga, kita – laiminga. Visi laimingi nebus niekada. Aš manau, kad eidamas į aikštelę turiu palikti viską nuošaly ir susikoncentruoti tik į rungtynes“, – sakė prieš buvusią komandą žaisiantis R.Jokubaitis.

„Nerimo tikrai visada yra grįžus į Kauną. Galima sakyti, kad rytoj – lemiamos rungtynės. Viskas ant mūsų pečių dabar. Nerimo tikrai yra. (Kita vertus) dėl to ir žaidžiame krepšinį, dėl to visi tą sportą ir myli. Nežinau, kaip kiti žaidėjai, bet aš nerimą jaučiu“, – tęsė R.Jokubaitis, sulaukęs klausimo apie Cory Higginsą, negalintį padėti katalonams.

„Faktas, kad jis mums daug duotų šiose atkrintamosiose. Patyręs žaidėjas, matęs ir šilto, ir šalto savo karjeroje. Tikrai jo nuostolis jaučiasi ir aikštelėje, ir rūbinėje. Netektis – nesmagi, bet mūsų rotacija – plati. Bandome pakeisti jį kažkuo kitu. Šioje serijoje verčiamės be jo ir matysime, kaip seksis toliau“, – atsakė „Barcelona“ įžaidėjas.

Scanpix/Scanpix Baltics nuotr./Rokas Jokubaitis
Scanpix/Scanpix Baltics nuotr./Rokas Jokubaitis

„Rytoj svarbiausia bus išlaikyti šaltus nervus. Nepasiduoti tai sirgalių miniai ir atsakyti tuo pačiu kontaktu, kaip ir „Žalgiris“, nes jie tikrai žais labai agresyviai“, – neabejojo R.Jokubaitis.

Serijoje su „Žalgiriu“ jis kol kas žaidžia po 17 minučių, pelno po 10,5 taško, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir sugriebia po 2 kamuolius.

„Sugrįžimas į Kauną vis tiek skiriasi nuo kitų išvykų. Juolab dabar, nes vyksta atkrintamosios, o rytojaus rungtynės lems labai daug. Yra jauduliuko ir nebūna tiesiog įprasta čia atvykti, bet tas jausmas man patinka“, – atviravo 22-ejų lietuvis, antrųjų rungtynių pabaigoje į „Žalgirio“ krepšį pataikęs svarbų tritaškį ir dėl sulaukęs nemalonių žinučių net iš draugų.

„Dabar (telefone) – ramybė. Niekas per daug (nerašinėja). Nei aš pats, nei draugai, nei aplinkiniai. Visa koncentracija – į rytojaus rungtynes. Kalbas paliksime po jų“, – pokalbį užbaigė R.Jokubatis.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ komandų rungtynės Kaune vyks trečiadienio vakarą. Jei laimės svečiai, jie užbaigs seriją 3:0 ir keliaus į Eurolygos finalo ketvertą, kuris šiemet pirmą sykį vyks Kaune.

Jei rytoj laimėti pavyktų „Žalgiriui“, serija prasitęstų ir Kaune įvyktų dar vienos – ketvirtosios – serijos rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas