Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 14

Lenkija sukrėsta: rinktinės kapitonas sugrįžo į Rusiją ir paaiškino sprendimą

Mateuszas Ponitka yra Lenkijos krepšinio rinktinės kapitonas, tačiau jo padėtis gali smarkiai pasikeisti po šalį sukrėtusio sprendimo – krepšininkas buvo išvykęs, tačiau sugrįžo į Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.
Mindaugas Kuzminskas ir Mateusz Ponitka
Mindaugas Kuzminskas ir Mateusz Ponitka / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Gazprom“ pinigais maitinamas klubas yra laikomas vienu iš Kremliaus įrankių, tad lenkai pasibaisėjo tokiu M.Ponitkos sprendimu.

Su lenku į komandą sugrįžo dar keturi legionieriai, o „Zenit“ klubas situaciją aiškino gana apgailėtinai – esą visi krepšininkai buvo palikę komandą dėl asmeninių priežasčių, tad buvo gavę atostogų.

Iš tiesų situacija kita – Rusija sukėlė brutalų karą Ukrainoje, kur žudo civilius ir vaikus.

„Nenoriu per daug plėstis apie tai. Suprantu kritiką, kurią gaunu, tačiau, kaip ir visi kiti žaidėjai, esantys Rusijoje – aš turiu kontraktą“, – tokį trumpą komentarą žiniasklaidai pateikė pats M.Ponitka.

O štai spaudoje pasipylė kritika, nors žurnalistai nurodo, jog Sankt Peterburgo klubas grasina lenkui šešiaženklėmis baudomis.

„Kapitonas sugrįžo į Rusiją ir žaidžia lyg nieko nebūtų nutikę“, – rašo sport.pl žurnalistas Ls.

„Sunki Lenkijos krepšininko situacija. Jis sugrįžo į Rusiją, nes klubas nenutraukia sutarties“, – aiškino Jakubas Wojczynskis iš sport.onet.pl.

Lenkai pažymi, kad „Zenit“, skirtingai nei Maskvos CSKA ar Permės „Parma“, gali būti mažiau nukentėjusi nuo Vakarų įvestų sankcijų, tad naudojasi proga, spaudžia žaidėjus grįžti ir nori laimėti VTB lygą, pasinaudojusi varžovų nukraujavimu.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mateusz Ponitka
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mateusz Ponitka

J.Wojczynskis paminėjo ir Mindaugą Kuzminską bei Artūrą Gudaitį – „Zenit“ lietuvius, kurie atsisakė grįžti, jų komandoje nėra.

„Jis grįžo į Rusiją. Lenkijos rinktinės kapitono sprendimas šokiruos daug ką“, – konstatavo Davidas Pranekas iš sportowefakty.wp.pl.

Kur kas mažiau gailestingi socialiniuose tinkluose buvo Lenkijos sporto sirgaliai, kurių dalis reikalavo, jog M.Ponitkai būtų visiems laikams užtrenktos rinktinės durys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas