Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvius skriaudęs estas pasijuto tarsi „Žalgirio“ rungtynėse Eurolygoje

Praėjusiame sezone Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ aprangą vilkėjęs Kristianas Kullamae pirmadienį tapo vienu iš istorinės Estijos krepšinio pergalės kalvių.

9 rezultatyvius perdavimus išdalinęs įžaidėjas pasižymėjo ir 6 taškais (2/7 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.) bei šventė pirmąją Estijos rinktinės pergalę prieš Lietuvą oficialiuose mačuose – 65:59.

„Lietuva yra viena didžiausių krepšinio šalių Europoje. Tad nugalėti jus ir dar tokioje atmosferoje – tai nuostabus jausmas“, – švytėjo 24-erių K.Kullamae.

„Manau, tai buvo viena geriausių atmosferų Estijoje. Pilna arena, visi bilietai išparduoti dar trys savaitės iki rungtynių. Čia lyg Kauno „Žalgirio“ mačuose Eurolygoje, – šyptelėjo estas. – Buvo nuostabu. Sirgaliai buvo mūsų šeštas žaidėjas, padėjęs taip gerai gintis prieš lietuvius.“

FIBA.com nuotr./Kristianas Kullamae
FIBA.com nuotr./Kristianas Kullamae

„Krepšinis Estijoje dabar yra ant bangos. Žmonės atvyksta pažiūrėti mano rungtynių net į Ispaniją. Manau, žmonės tiki mūsų potencialu. Mato, kad galime nuveikti didžių dalykų ateityje. Manau, mes jau imame rodyti rezultatus. Tikiuosi, mums pavyks patekti į Europos čempionatą ir sėkmingai varžytis aukščiausiame lygyje“, – vylėsi K.Kullamae, po karjeros etapo Panevėžyje išvykęs į Bilbao „Surne Basket“ ACB lygoje.

Didelę rungtynių dalį 1,94 m estas kovėsi prieš 14 cm žemesnį Luką Lekavičių, bandydamas išnaudoti savo pranašumus.

FIBA.com nuotr./Lukas Lekavičius ir Kristianas Kullamae
FIBA.com nuotr./Lukas Lekavičius ir Kristianas Kullamae

„L.Lekavičius – puikus žaidėjas. Super greitas. Man, kaip didesniam, visada yra didelis iššūkis gintis prieš jį. Tačiau apibendrinus, manau, kad mūsų gynyba šįvakar buvo nuostabi. Praleidome vos 59 taškus. Patys nebuvome labai geri puolime, bet sugebėjo laimėti įmetę tik 65 taškus. Tai tik dar kartą įrodo, kad mūsų komandinė gynyba buvo aukščiausio lygio“, – tęsė K.Kullamae, sutikęs ir pažįstamų rungtynėse.

„Pasikalbėjau su Gabu (Gabrieliu Maldūnu). Apie trenerį, apie sezoną, kaip jiems sekasi. Manau, kad jie yra gerame kelyje, tad jų laukia įdomūs mėnesiai ateityje, – kalbėjo Panevėžio nepamirštantis įžaidėjas. – Žinoma, pasidomiu, kaip jiems sekasi, jei tik turiu laiko. Manau, jie turi gerą sudėtį šiame sezone ir gali būti labai pavojingi atkrintamosiose.“

FIBA.com nuotr./Estijos krepšininkų emocijos po pergalės prieš Lietuvą
FIBA.com nuotr./Estijos krepšininkų emocijos po pergalės prieš Lietuvą

Abu sykius laimėjusi Estija (2-0) kol kas tapo vienvalde H grupės lydere atrankoje į 2025-ųjų Europos čempionatą.

Lietuva (1-1) nukrito į 3 poziciją, o į kitą etapą pateks tik dvi geriausios ekipos.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito