Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 15

Luka Dončičius jau pluša Slovėnijos rinktinėje: išbėgs į aikštę penktadienį?

Slovėnijos krepšinio žvaigždė Luka Dončičius nedelsia – prabėgus vos kiek daugiau nei savaitei po NBA sezono pabaigos, 22-ejų krepšininkas jau pluša savo šalies rinktinės treniruotėse.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / KZS/alesfevzer.com nuotr.

Su „Dallas Mavericks“ klubu pirmajame Vakarų konferencijos atkrintamųjų etape 3-4 „Los Angeles Clippers“ komandai nusileidęs Luka sezoną baigė vos prieš 9 dienas, bet netruko prisijungti prie rinktinės.

Dar pirmadienį ėmusi sportuoti slovėnų komanda ruošiasi jau netrukus vyksiančioms draugiškoms rungtynėms prieš Kroatiją – jos numatytos penktadienį. Slovėnų spaudos teigimu, labai realu, kad L.Dončičius jose žengs ant parketo.

Prieš kroatus slovėnai varžysis ir kitą savaitę, o iki tol komandoje laukiami dar keli žaidėjai – neseniai Ispanijos čempionatą užbaigęs „Valencia“ snaiperis Klemenas Prepeličius, Miuncheno „Bayern“ įžaidėjas Žanas Markas Šiško bei Prancūzijos čempionate rungtyniaujanys Gregoras Hrovatas ir Aleksejus Nikoličius.

Slovėnijos rinktinėje laukiamas ir naujokas – netrukus šios šalies pasą gausiantis „Valencia“ klubo amerikietis Mike'as Tobey.

Jis bandys padėti slovėnams iškovoti olimpinį kelialapį Kaune vyksiančiame atrankos turnyre. Jame Slovėnijos laukia akistatos vienoje grupėje su Angola ir Lenkija, o tam, kad laimėtų vienintelį bilietą į Tokijo žaidynes, slovėnai turės pranokti ir kitos grupės komandas – Lietuvą, Pietų Korėją ir Venesuelą.

Olimpinis atrankos turnyras Kaune vyks birželio 29 – liepos 4 dienomis. Lietuvos rinktinės treniruočių stovykla startuos rytoj.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – neišsipildžiusi „Ryto“ vizija ir galimos permainos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas