Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 05

M.Kuzminskas išreiškė norą grįžti rungtyniauti į Ispaniją

Ispanijos ACB lyga išplatino žaidėjų, formaliai išreiškusių norą sugrįžti į turnyrą, sąrašą, o jame atsidūrė ir Mindaugo Kuzminsko pavardė.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

33-ejų Lietuvos rinktinės puolėjas žaidė Ispanijoje tris sezonus, kai 2013-2016 m. gynė Malagos „Unicaja“ garbę.

Per kitus septynerius metus Kuzia žaidė net šešiuose kitų šalių klubuose, o dabar išreiškė intenciją grįžti į stipriausiu Europoje laikomą Ispanijos čempionatą.

ACB lyga išplatino penkių žaidėjų sąrašą, kurie formaliai išreiškė norą grįžti į Ispaniją ateinančiame sezone. Be M.Kuzminsko, sąraše dar yra Willy Hernangomezas, Luke'as Sikma, Zoranas Nikoličius ir Conneras Frankampas.

Toks formalus pareiškimas reiškia, kad ACB klubai dabar turi 13 dienų laikotarpį, per kurį gali siūlyti kontraktus įvardintiems žaidėjams. Tačiau pirmenybę į krepšininkus turi tie klubai, kuriems žaidėjai atstovavo prieš palikdami Ispaniją.

M.Kuzminsko atveju, pirmenybę į lietuvį turi „Unicaja“ ekipa, kuri galės įvertinti kitų komandų pasiūlymus ir pateikti savąjį. Jei to andalūzai nepadarys, į lietuvį galės pretenduoti bet kuri kita Ispanijos ekipa.

FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas
FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Malagos klubas praėjusį sezoną užbaigė suklupęs ACB pusfinalyje, kuriame 1-3 nusileido būsimai čempionei „Barcelona“. FIBA Čempionų lygoje „Unicaja“ nužygiavo iki finalo ketverto, bet pralaimėjo tiek pusfinalyje, tiek mažajame finale ir užėmė ketvirtąją vietą.

M.Kuzminskas praėjusį sezoną gynė Izmiro „Pinar Karsiyaka“ garbę ir su Turkijos ekipa pateko į šalies čempionato finalą, kuriame 0-3 nusileido Stambulo „Anadolu Efes“. Vilnietis Turkijos čempionate per susitikimą rinko po 13,9 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio.

FIBA Čempionų lygoje M.Kuzminsko statistika siekė 10,3 pelnyto taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Birželio pradžioje kalbėdamas su 15min, M.Kuzminskas praktiškai atmetė tikimybę, jog galėtų sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Treniruotės akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Treniruotės akimirka

„Galiu atsakyti nuoširdžiai – kalbos su „Žalgiriu“ nevyksta, – 15min žurnalistui Rokui Pakėnui sakė Kuzia. – Man buvo siūlę grįžti anksčiau, nesutikau, tad turbūt daugiau pasiūlymų ir nebus (juokiasi). Kiek iš agento žinau, kažkoks dėmesys iš „vilkų“ buvo, bet nepanašu, kad vyktų rimtos kalbos.“

Per karjerą M.Kuzminskas yra vilkėjęs Vilniaus „Sakalų“, Vilniaus „Perlo“, „Šiaulių“, „Žalgirio“, „Unicaja“, „New York Knicks“, Milano „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „Pinar Karsiyaka“ aprangas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas