Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 10

M.Kuzminsko pastabos ir žaidėjams, ir federacijai: „Mums yra kur tobulėti“

Lietuvos rinktinė trečiadienio vakarą sudėjo ginklus prieš Prancūziją, o naudingiausiai ir rezultatyviausiai mūsų komandoje žaidęs Mindaugas Kuzminskas po mačo turėjo pastabų ir žaidėjams, ir Lietuvos krepšinio federacijos atstovams.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / ltu.basketball nuotr.

Prancūzija įrodė savo pranašumą 90:72, o pergalę nusigrindė galingu spurtu 19:0 antro ir trečio kėlinių sandūrose.

M.Kuzminskui, kuris įmetė 18 taškų ir surinko 30 naudingumo balų, labiausiai nepatiko kovingumo stoka.

„Šita rinktinė nėra tokia, kad ką nors galėtume nugalėti talentu. Kalbu apie rimtas komandas. Norėdami laimėti, turime būtinai būti fiziškesni, kautis labiau ir net negali būti kalbos apie energijos trūkumą, kas šiandien buvo akivaizdu, – tikino Kuzia. – Prancūzai, kurie yra žiauriai talentinga komanda, laimėjo visus 50-50 kamuolius. Čia nėra jokių pasiteisinimų – pastatė į vietą. Gerai, kad dar yra laiko. Dabar žinosime, prie ko labiau dirbti. Galime nusileisti talentu, bet negalime nusileisti kova, ypač kai turime žaidėjų, kurie tuo ir pasižymi.“

„Galime pamatyti, kad prametėme nemažai laisvų metimų, – kalbėdamas apie lemtingą prancūzų spurtą sakė puolėjas. – Mūsų išreikšti snaiperiai, Eimantas – buvo geri metimai, tik reikia pataikyti. Bet čia tik ieškant pasiteisinimų. Daugiau nieko negaliu pasakyti – man skaudžiausia, kad labai nuleidžiame galvas. Jeigu įmetame metimą, ne pasaulio pabaiga – juk niekad nesibaigia rungtynės 2:0. Išsimetame kamuolį ir bandome atsakyti tuo pačiu, daužytis, kažką daryti. O dabar to trūksta – apie tai kalbėsime.“

„BasketNews“ žurnalisto Jono Lekšo paklaustas, ar daug debiutantų turinčią Lietuvos rinktinę iš vėžių galėjo išmušti prancūzų fiziškumas, M.Kuzminskas irgi turėjo ką pasakyti.

„Ne, kai esi naujokas, gali iš susijaudinimo nepataikyti baudų, galbūt kamuolys išslys, bet ko negali daryti, tai nesikauti“, – tikino Kuzia.

Čia nėra jokių pasiteisinimų – pastatė į vietą.

Jam įsiminė ir beviltiški lietuvių bandymai pralaužti aukštų prancūzų Rudy Gobert'o ir Moustapha Fallio gynybą.

„Aš atkreipčiau dėmesį į tai, kad šiandien labai mums trūko galvų. Stovi du vieni aukščiausių krepšininkų, su ilgomis rankomis, jie visada baudos aikštelėje, nes taikė tokią gynybą, kad leisdavo mus ant jų, o mes kaip pametę galvas einame. Trūko šaltesnio proto“, – teigė M.Kuzminskas.

ltu.basketball nuotr./Mindaugas Kuzminskas prieš Moustaphą Fallį
ltu.basketball nuotr./Mindaugas Kuzminskas prieš Moustaphą Fallį

Lietuvos rinktinė prieš Prancūziją oficialiose rungtynėse nėra laimėjusi nuo 2013 m. Europos čempionato grupių etapo – tada M.Kuzminskas tik debiutavo nacionalinėje komandoje. Nuo tada – keturi pralaimėjimai, o dabar dar ir antausis draugiškame mače.

„Taip, iš savo patirties – kiek žaidėme, visada būdavo labai sunku. Iš tos pusės džiaugiuosi, kad būtent su jais žaidžiame dvejas rungtynes, nes daug geriau žaisti su neparankiais varžovais, kur rungtynėse pamatai, ko tau labiausiai trūksta, negu laimėti rungtynes ir važiuoti į čempionatą nepasiruošusiems“, – teigė vyriausias rinktinės žaidėjas.

Įdomu tai, kad pernai į Europos pirmenybes lietuviai išvažiavo laimėję visus aštuonis mačus. Šiemet – jau du pralaimėjimai per ketverias rungtynes. Ar tai pravers ateityje?

„Jeigu pasikapsčius po archyvus, turbūt visada nuvažiavus į čempionus be pralaimėjimų baigdavosi blogai (šypsosi). Bet čia negali tomis kortomis žaisti – čempionate bus viskas nuo nulio. Dabar esame truputėlį įklimpę, bet yra laiko viską ištaisyti“, – sakė Kuzia.

Galiausiai, jis išsiplėtė paklaustas apie palaikymą Prancūzijos rinktinės mače bei turėjo pastabų ir LKF.

„Jie moka užkurti, ką matome Vilerbane, Monake. Galbūt jie neturi išreikštų fanų, kuriuos turi Lietuvos klubai – „Žalgiris“ ar „Rytas“, bet pilna salė, visi palaiko, visi dainuoja, visi gal labiau atsipalaidavę. Lietuvoje žmonės gal konservatoriškesni. Man Lietuvoje gal trūksta mūsų pačių... Žygi (Žygimantas Vingelis, LKF komunikacijos specialistas – red. past.) , tau pastaba: įdėti to darbo. Pažiūrėkite, tas pats pristatymas – išjungiamos šviesos, muzika, įtraukiami žiūrovai, vėliavėlės, visa kita. Pas tuos pačius suomius – 13 tūkst. žiūrovų. Atrodo, niekada nebuvo krepšinio šalis, bet dabar prašau – susirenka pas juos, pas mus nesusirenka. Po rungtynių žaidėjai pasiima mikrofoną, bendravimas tiesioginis. Nekalbant apie krepšinį, man atrodo, kad mums yra kur patobulėti ir pasiimti pavyzdį iš kitų“, – kalbėjo M.Kuzminskas.

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko komentaras po rungtynių išvykoje su Prancūzija

Atsakomąsias rungtynes prancūzai ir lietuviai žais penktadienį sausakimšoje „Avia Solutions Group“ arenoje Vilniuje. Rungtynių pradžia – 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas