Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mįslingai apie traumą kalbėjęs T.Sedekerskis įvertino „Žalgirio“ įkrintamųjų šansus

Skaudų pralaimėjimą Belgrade antradienį sugėręs bei kelio traumą patyręs Tadas Sedekerskis atvyko į Kauną, kuriame ketvirtadienį testuos įkrintamųjų viltimi vis dar gyvenantį „Žalgirį“.

„Nauja diena, naujos rungtynės. Žinome, kaip sunku yra laimėti „Žalgirio“ arenoje, tad esame nusiteikę“, – Karmėlavos oro uoste susirinkusiems žurnalistams sakė 26-erių metų sakė Tadas Sedekerskis, prieš dvi savaites ilgam susiejęs ateitį su Vitorijos „Baskonia“.

Nuo 2013-ųjų metų Ispanijos klubui priklausantis lietuvis sudarė naują penkerių metų sutartį, kuri galioti turėtų iki 2029-ųjų metų vasaros.

Jei krepšininkas išbus visą kontrakto laiką, jis taps ilgiausiai „Baskonia“ klubui atstovavusiu žaidėju istorijoje.

„Ši sutartis man reiškia išties daug, – sakė T.Sedekerskis. – „Baskonia“ klubui atstovauju nuo 15 metų amžiaus. Aš ten užaugau. Penkerių metų kontraktas – dar vienas įvertinimas ir klubo parodytas tikėjimas manimi. Esu labai laimingas ir tikiuosi, jog šie penkeri metai bus geri. Mažai kas Europoje gauna penkerių metų kontraktus.“

Ar naujas kontraktas uždaro T.Sedekerskio mintis persikelti į NBA ar elitinį Europos klubą?

„Pasakysiu paprastai – apie visą tai bus galima pagalvoti po sezono, o sezono metu stengiuosi koncentruotis į asmeninį žaidimą ir komandos rezultatus. Visi NBA variantai ir kitos opcijos bus svarstomos po sezono“, – sakė Tadas.

Karjeros sezoną žaidžiantis T.Sedekerskis Eurolygos turnyre per 28 minutes renka po 9,6 taško (69,6 proc. dvit., 42,1 proc. trit., 83,3 proc. baud.), atkovoja po 6,8 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo, fiksuoja 15,4 naudingumo balo vidurkį.

Vis dėlto nesėkme pasibaigusio mačo Belgrade prieš „Partizan“ puolėjas nebaigė dėl kelio traumos.

Ar jis ketvirtadienį išbėgs į aikštelę rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“?

„Iki rungtynių daug laiko, tad pažiūrėsime“, – mįslingai atsakė T.Sedekerskis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Tadas Sedekerskis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Tadas Sedekerskis

„Nurodymų dar jokių negavome, nes dar vakar žaidėme rungtynes. Šiandien žiūrėsime video, analizuosime „Žalgirį“, o vakare turėsime treniruotę. Dabar nurodymas yra pailsėti“, – rungtynių Kaune išvakarėse sakė T.Sedekerskis.

Vitorijos klubas su 16 pergalių ir 14 pralaimėjimų tvirtai stovi devintoje Eurolygos vietoje, tuo metu „Žalgiris“ su 12 pergalių užima 15 poziciją.

„Banguotą, – paklaustas kokį įspūdį palieka „Žalgiris“, atsakė T.Sedekerskis. – Žaidimas kažkiek pagerėjo, kai atėjo naujas treneris. Jų sezonas yra banguotas, bet laimėti prieš „Žalgirį“ išvykoje visada yra sunku. Vis dėlto tai yra gera komanda, turinti daug gerų ir patyrusių žaidėjų, kurie gali ir pulti, ir gintis. Lengva tikrai nebus.“

Žurnalistai paprašė T.Sedekerskio įvertinti „Žalgirio“ galimybes pasiekti įkrintamųjų zoną.

„Geros galimybės, – sakė „Baskonia“ lietuvis. – Jie žaidžia gerai, ypač namuose, kai arena yra pilna. Vilčių patekti į dešimtuką dar tikrai yra. Dar liko rungtynių, tad galimybių tikrai yra. Kodėl nepabandžius užsikabinti?“

VIDEO: PIKENROLAS: 1999-ųjų „Žalgirio“ triumfo paslaptys ir ko trūksta šių dienų pergalėms?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas