Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 08

Mįslingos skyrybos: „Rytas“ ir Jarvisas Williamsas išskrido skirtingais keliais

Vos prieš šešias dienas Vilniaus „Rytas“ paskelbė pranešimą apie klube liekantį Jarvisą Williamsą, kuris dėl vidaus taisyklių pažeidimo buvo suspenduotas prieš Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyrą, o viešai klubo bei sirgalių atsiprašė ir pats krepšininkas. Vis dėlto abiejų pusių bendradarbiavimas nutrūko nepraėjus nė savaitei, skelbia 15min šaltiniai, o po kelių akimirkų oficialiai apie tai paskelbė ir sostinės klubas.

Vilniaus „Rytui“ itin svarbių FIBA Čempionų lygos rungtynių Vokietijoje prieš Bonos „Telekom Baskets“ išvakarėse socialiniuose tinkluose paplito sostinės oro uoste be komandos draugų klaidžiojančio Jarviso Williamso nuotraukos.

Kaip teigė 15min šaltiniai, krepšininkas praleido klubo skrydį į Vokietiją, o tai galutinai perpildė „Ryto“ kantrybės taurę.

Tiesa, paties J.Williamso aplinkos žmonės 15min portalui aiškino, jog skyrybas su Vilniaus klubu nulėmė šeiminės priežastys. Taigi į JAV išskridęs amerikietis šį sezoną niekur daugiau neberungtyniaus.

Po kelių akimirkų oficialų pranešimą apie skyrybas su J.Williamsu išsileido ir „Ryto“ klubas.

„Suteikėme Jarvisui antrą šansą praėjusią savaitę, tačiau šios paskutinės kelios dienos, mums, kaip organizacijai, parodė, kad su šiuo žaidėju turime išsiskirti dėl jo rimtų asmeninio gyvenimo iššūkių, kurie emociškai stipriai atsiliepia ir treniruočių procesui, ir bendrai komandos tvarkai. Galbūt galėjome tokį sprendimą priimti anksčiau, tačiau pastarosiomis savaitėmis daug kalbėjomės su žaidėju ir siekėme rasti kompromisą. Dėkojame Jarvisui už laiką Vilniuje, bet turime gerbti ir kitus komandos narius, todėl manome, kad jo išvykimas šiuo metu bus geriausias sprendimas abiem pusėms“, – dėstė „Ryto“ sporto direktorius Donatas Zavackas.

Mėnesį dėl vidaus taisyklių pažeidimo suspenduotam J.Williamsui buvo prikirptas atlyginimas, o pats krepšininkas viešai atgailavo dėl savo padarytų klaidų.

„Noriu pasisakyti ne tam, jog išsklaidyčiau kažkokius gandus ar kitų daromas prielaidas, o leisčiau savo komandos draugams, treneriams, vadovybei ir galiausiai „Ryto“ fanams suprasti, kad labai atsiprašau dėl to, kad visus jus nuvyliau. Susidūriau su emociniais ir asmeninio gyvenimo iššūkiais ir leidau išoriniams veiksniams atitraukti save nuo svarbiausių tikslų bei didesnio sezono paveikslo, kuris yra kovoti dėl kiekvienos pergalės, todėl tikrai apgailestauju, – buvo rašoma „Ryto“ pranešime spaudai. – Judant į priekį, vienintelis mano tikslas nuo šiol yra būti geriausia savo paties versija, kuri išryškins geriausias mano komandos draugų savybes, o kai jie žaidžia geriausioje savo formoje – šią komandą įveikti tikrai sunku. Visi gaus naudos iš šios aukos, paaukotos dėl komandos.“

15min žiniomis, „Rytas“ tęsia naujo aukštaūgio paieškas, kuriam gali mokėti 12–13 tūkstančių eurų per mėnesį.

J.Williamsas per penkiolika „Betsafe–LKL“ rungtynių vidutiniškai pelnė po 7,7 taško, atkovojo po 4,6 kamuolio ir rinko po 10,9 naudingumo balo. Tuo metu FIBA Čempionų lygoje 203 cm ūgio aukštaūgis fiksavo po 5,6 taško, 3,6 atkovoto kamuolio ir 6 naudingumo balų statistiką.

VIDEO: PIKENROLAS: žūtbūtinė „Žalgirio“ savaitė, Šaro ateitis Barselonoje ir R.Kaukėno pasakos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas