Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 06

Muštynių priežastis aiškinęs T.Šengelija: „Turkų sirgaliai mums grasina mirtimi“

Konfliktas, po kurio Turkijos krepšinio rinktinė netgi grasino trauktis iš Europos čempionato, ir toliau netyla.
Tornikė Šengelija ir Goga Bitadzė
Tornikė Šengelija ir Goga Bitadzė / FIBA.com nuotr.

Šįkart savo poziciją viešai išsakė Sakartvelo rinktinės lyderis, dėl traumos „Eurobasket 2022“ praleidžiantis Tornikė Šengelija.

Priminsime, jog skandalas prasidėjo šeimininko Sakartvelo ir Turkijos rungtynėse. Turkas Furkanas Korkmazas ir kartvelas Duda Sanadzė susirėmė galvomis ir buvo išvaryti iš aikštės.

Pasak „beIN SPORTS“ žurnalisto Ismailo Senolo, konfliktas tuo nesibaigė – krepšininkams keliaujant link drabužinių įvyko muštynės, kuriose prie D.Sanadzės prisijungė ir dėl traumų nerungtyniaujantys Sakartvelo rinktinės žaidėjai Goga Bitadzė bei T.Šengelija.

„Pirmiausia, jis pradėjo kalbėti šūdus man. Aš niekam neleisiu kalbėti taip man į veidą, – konflikto priežastis aiškino F.Korkmazas. – Kadangi tai buvo rungtynių metu, jis pasakė kažką, aš atšoviau atgal. Reagavau kaip žmogus, kaip vyras, tiesiog reaguodamas.“

Turkijos rinktinės treneris Erginas Atamanas pridūrė, kad muštynių tunelyje metu vienas iš jo asistentų net buvo sužeistas.

Turkai iš karto po incidento grasino pasitraukti iš „Eurobasket 2022“, jei nebus paviešinti apsaugos kamerų įrašai. Tiesa, galiausiai nuo ultimatumo atsitraukė ir pareikalavo didesnės apsaugos jų rinktinei.

Savo poziciją viešai išdėstė ir muštynėmis kaltinamas T.Šengelija, kuris Europos čempionate nežaidė dėl prieš pat pirmenybes patirtos peties traumos.

„Bjauri situacija iš niekur. Abi pusės lengvai galėjo to išvengti“, – oficialiame Sakartvelo krepšinio federacijos išplatintame pranešime cituojamas Tornikė Šengelija.

„Iš mūsų pusės, galėjome reaguoti kitaip ir neleisti emocijoms paimti viršų. Turėjome nereaguoti į provokacijas. Sureagavome kaip žmonės, kaip vyrai“, – tęsė traumuotas Sakartvelo rinktinės lyderis.

„Kita vertus, konfliktas prasideda aikštėje ir ten turėtų likti. Neturėtų būti prašoma kitos komandos žaidėjų prie jų draugų, šeimos narių ir tūkstančių sirgalių eiti į tunelį ir ten tęsti kovą.

Kai mes keliavome į rūbinę, provokacijos tęsėsi. Mus išvadino visokiausiais vardais, rankų gestais provokavo muštis. Turkijos pusė visiškai kitaip nupiešė šį konfliktą, o tai sukėlė jų gerbėjų agresiją prieš mus ir mūsų šeimas.

Sulaukiame įvairiausių žinučių ir net grasinimų mirtimi“, – komentarą užbaigė T.Šengelija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas